22.1.2016

KAHDEN SUKLAAN KAKKU

Tässä on kakku teille, jotka rakastatte suklaata! Kakku kätkee sisälleen kuohkean kaakaokakkupohjan, kaksi erilaista suklaatäytettä ja vadelmahilloa. Ulkopuoli on kuorrutettu ylimääräisellä täytteellä ja suklaaganachella. Tarjoiluvaiheessa lisäsin kakun pintaan vielä kotimaisia pakastevadelmia! Tumma suklaa ja maitosuklaa tasapainottavat toisiaan kivasti kakun täytteissä. Vadelma tuo tarvittavaa raikkautta tähän melko tuhtiin suklaakakkuun.

VADELMAHILLO
300g (pakaste) vadelmia
3rkl hillosokeria

KAKKUPOHJA (vuoan halk. 22cm)
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,75dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeri

TÄYTE
4dl kuohukermaa
250g mascarponea
125g tummaa suklaata
125g maitosuklaata

KOSTUTUS
appelsiinimehua

KUORRUTUS 
100g tummaa suklaata
0,75dl kuohukermaa

Valmista vadelmahillo. Lisää ainekset pieneen kattilaan ja keitä hilloa vartin verran, kunnes se on huomattavasti paksumpaa. Sekoittele välillä. Siirrä valmis hillo kylmenemään jääkaappiin. Valmista sillä aikaa kakkupohja ja täyte.

Valmista kakkupohja. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahdon joukkoon. Kääntele nuolijalla taikina tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 22cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia, kunnes kokeilutikkuun ei jää taikinaa, Suojaa tarvittaessa kakun pinta paiston aikana leivnpaperilla tai foliolla. Anna valmiin kakkupohjan jäähtyä vuoassa ennen kumoamista. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. 

Valmista täyte. Sulata tumma suklaa ja maitosuklaa omissa kulhoissaan vesihauteessa tai mikrossa. Jätä jäähtymään. Vaahdota kuohukerma vaahdoksi. Lisää mascarpone joukkoon ja pyöräytä vatkaimella täyte tasaiseksi. Jaa täyte kahteen eri kulhoon. Lisää toiseen osaan sulatettu maitosuklaa nopeasti vatkaimella sekoittaen ja toiseen osaan tumma suklaa nopeasti vatkaimella sekoittaen. 

Kakun täyttäminen. Laita ensimmäinen kakkukerros tarjoiluastialle. Kostuta appelsiinimehulla. Levitä pohjan päälle ohut kerros jäähtynyttä vadelmahilloa. Levitä hillon päälle maitosuklaatäyte. Lisää toinen kakkukerros. Kostuta appelsiinimehulla ja levitä vadelmahilloa. Levitä hillon päälle tumma suklaatäyte. Levitä tumma suklaatäytettä veitsen avulla myös kakun reunoille. Siirrä jääkaappiin kylmettymään.

Valmista kuorrute.
Rouhi suklaa hienoksi ja laita rouhe kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Kaada kerma suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt kuorrute varovasti kakun pinnalle ja anna valua myös reunoille. Tarjoile kakku vadelmien kanssa!


6 kommenttia:

  1. Oi mieletön kuinka herkullisen näköinen. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Tykkään lukea kaikkia erilaisia blogeja. Ois kiva jos kävisit kylässä Aurinkokujallakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit blogini! Vierailen tottakai blogissasi! :)

      Poista
  2. Laitan nyt tähän uusimpaan postaukseen, vaikka tähän ei liity vaan siihen brookie ohjeeseen. Tein siis sillä ohjeella mikä on täällä blogissa, tuli tosi hyviä, mutta harmitti se että cookie-taikina upposi brownie taikinaan. Miten tämä kannattis tehä jatkossa, että ei uppoais? Pitäskö brownien olla hetken uunissa ja lisätä sitten cookie-taikina vai lässähtäiskö se jos niin tekis?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisissa resepteissä brownien annetaan olla hetken aikaa uunissa ennen keksikerrosta. Olen monet kerrat tehnyt brookieta, eikä itselläni keksitaikina ole uponnut kertaakaan brownien joukkoon. Mitä jos kokeilisit laittaa isommpia nokareita cookietaikinaa pinnalle, voisikohan se auttaa? Kiitos kommeentistasi ja mukavia leivontahetkiä :)

      Poista
  3. Herkullisen näköinen, tällaisen kakun valitsisin itselleni syötäväksi.

    VastaaPoista