10.1.2017

GLUTEENITON BANAANILEIPÄ (VIDEO)

Oon testannut aika monet gluteenittomat banaanileipäreseptit ja nyt löysin toistaiseksi parhaimman! Resepti on alkujaan tältä sivulta, sen kerrrottiin olevan paras gluteeniton banaanileipä, joten odotukset olivat melkoisen korkealla. Leivän rakenne ja maku oli aikalailla kohdallaan, mutta seuraavalla kerralla laittaisin ehkä maidon tilalle esim. appelsiinimehua tuomaan hiukan lisämakua tai vaihtoehtoisesti valmiin leivän olisi voinut kuorruttaa esim valuvalla tuorejuustokuorrutteella. Tällöin baaanileipä olisi ehkä jo enemmän banaanikakun kaltainen kuorrutuksineen, ei välttämättä huono vaihtoehto sekään :)

Koostumus ei tosiaan ollut lainkaan kumimainen vaan mukavan kuohkea ja pehmeä. Suklaahiput sopivat banaanin kaveriksi taikinaan todella hyvin ja halutessasi voit ripotella banaanileivän pinnalle tarjoiluvaiheessa vielä kaakojauhetta.

Vinkatkaa toki, jos teillä on joku luottoresepti banaanieivälle!

BANAANILEIPÄ
4,75 dl gluteenittomia jauhoja (tumma Jyttejauho)
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
115 g huoneenlämpöistä normaalisuolaista voita
1 rkl maitoa
0,5 tl vaniljatahnaa
2 kananmunaa
4 kypsää banaania 
2 dl suklaahippuja

Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään ja jätä odottamaann. Vaahdota sokeria ja voita vatkaimella ja lisää joukkoon maito ja vaniljatahna. Lisää kananmunat myös yksitellen vatkaten. Muussaa banaanit omassa kulhossa haarukan avulla. Lisää voi-sokerivaahdon joukkoon yhdessä jauhoseoksen ja suklaahippujen kanssa. 

Vuoraa pitkä leipävuoka leivinpaperilla ja lusikoi taikina vuokaan. Halutessasi voit ripotella päälle vielä hieman suklaahippuja. Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia kunnes kokeilutikkuun ei jää taikinaa. Anna valmiin leivän jäähtyä vuoassa hetken aikaa. Tarjoa kuumana tai viileänä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti