13.11.2016

NÄYTTÄVÄ JÄÄTELÖKAKKU (leivontavideo)

Mun isi rakastaa jäätelöä, joten mikä olisikaan parempi isänpäiväylläri kuin jäätelökakku. Helppo kasata, mutta silti todella näyttävä. Tein pohjaksi gluteenittoman suklaakakun, joka on ihan unelman pehmeä ja mehevä. Kakkuun ei tule lainkaan voita, joten se pysyy kivan pehmeänä myös pakkasessa. Jäätelönä voit käyttää omia suosikkejasi, mulla oli suklaata ja vanilljaa. Aika hauskan näköisen lopputuloksen saat pursottamalla hiukan pehmennyttä jäätelöä kakun pinnalle ruusukkeiksi, koristeeksi vielä vadelmia ja vohvelia! Ei kai tässä muuta, video ja resepti tästä superherkusta alempana :) 


6 kpl valkuaista
ripaus suolaa
6 kpl keltuaista
4 rkl sokeria
300 g tummaa suklaata
0,5 dl vahvaa kahvia
80 g mantelijauhetta

TÄYTE
noin 1 litra suklaajäätelöä + pursotuksiin hieman
noin 1 litra vaniljajäätelöä + poursotuksiin hieman
vadelmia

KORISTEEKSI
vadelmia
vohveleita

Valmista pohja: Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Vaahdota valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kevyesti keltuaiset ja sokeri keskenään, ei tarvitse vaahdottaa. Lisää keltuaisten ja sokerin joukkoon sulatettu suklaa, kahvi ja mantelijauhe. Kääntele sitten varovasti valkuaisvaahto joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 20-22cm) Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia kunnes kakku on keskeltä vielä hiukan tutisevaa. Anna  valmiin pohjan jäähtyä kunnolla. 

Valmista täyte: Laita irtopohjavuoan reuna (halk. 18cm) tarjoiluastialle. Revi jäähtyneestä kakkupohjasta paloja ja asettele niitä pohjalle. Levitä suklaajäätelöä pohjan päälle ja sen jälkeen vadelmia. Levitä vaniljajäätelöä ja vadelmia ja sen päälle vielä kakkupohjan paloja.

Laita loput jäätelöstä pursotuspussiin yhdessä tyllan kanssa. Jäätelö saa olla hieman pehmeää. Pursota ruusukkeiksi kakun päälle ja viimeistele vadelmilla ja vohvelin palasilla. Säilytä valmis kakku pakkasessa.

Jäätelökakun voi herkutella myös tötteröstä! ♥







3 kommenttia:

  1. Todella hyvä ylläri olisi minun isillekin, sillä hänelle on kovin vaikea hyvää kakkua tehdä kun mieltää vaan mansikka-kermakakun! Herkullisen näköinen!

    VastaaPoista