25.4.2015

KEVÄINEN KORISTEPURSOTUS

Kevääseen kuuluu ehdottomasti raikkaat värit ja niitä onkin kiva käyttää etenkin koristelussa. Kuorrutin pienet puolikuun muotoiset marjaleivonnaiset mascarponevaahdolla, josta värjäsin osan pinkiksi. Tätä samaa pursotustapaa voi hyödyntää myös kuppikakkujen sekä täytekakkujen koristelussa. Kaksivärinen kuorrute on jo itsessään hyvin näyttävän ja tyylikkään näköinen, joten leivonnainen ei välttämättä edes vaadi lisäkoristeluja. Yllätyin oikeastaan itsekin siitä, miten kauniin lopputuloksen tällä pursotustavalla voi saada!



MASCARPONEVAAHTO
250g mascarponejuustoa
0,5dl kuohukermaa
tomusokeria
geelimäistä elintarvikeväriä

Vaahdota mascarponejuusto sähkövatkaimella. Lisää kerma ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Mausta tomusokerilla. Siirrä toiseen kulhoon puolet vaahdosta ja värjää se elintarvikevärillä.

Leikkaa pursotuspussin päästä pieni palanen pois ja aseta pieni tähtitylla paikoilleen. Täytä pursotuspussi pitkittäissuunnassa puoliksi värjäämättömällä vaahdolla ja värjätyllä vaahdolla (katso alempaa kuva). Pursota kerros kerrokselta alhaalta edeten pieniä nokareita ympäri leivosta.












6 kommenttia:

  1. Kauniita. Tulee ihan mieleen pionin kukka. :)

    VastaaPoista
  2. Onko noiden itse marjaleivonnaisten ohjetta jossain? Näyttää tosi hyviltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saana! Valitettavasti mulla ei ole antaa itse leivosten ohjetta, sillä en muista enää reseptiä. Leivokset syntyivät nimittäin täysin omasta päästäni! :) Käytin makuina kuitenkin vadelmaa ja punaherukkaa. Lisäksi siihen tuli kermavaahtoa ja liivatetta. Pohjana oli ihan perus kaakaokääretorttupohja! :) toivottavasti tästä oli edes jotain apua!

      Poista
  3. Oi tosi hyvä idea ja nätin näkösiä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tällä pursotustavalla saa tosi kaunista jälkeä :)

      Poista