22.1.2017

MACARONSSIEN TÄYTTEITÄ

Kokosin yhteen blogista jo ennaltaan löytyviä täytteitä sekä pari uutta täytettä. Uusina täytteinä on suolakinuski, valkosuklaa-vanilja. sekä maitosuklaa-mustaherukka. Suola sopii uskomattoman hyvin yhteen kinuskin ja macaron-kuoren kanssa. Valkosuklaa-vaniljatäyte on taas tulvillaan aidon vaniljan makua, tähän täytteeseen voisi yhdistää hyvin myös raikkaan lemon curdin. Tuo mustaherukka-maitosuklaatäyte taas jakoi hieman mielipiteitä, toisten mielestä mustaherukkassa oli hieman liikaa happamuutta, kun taas toisista se oli paras täyte :) Itse tykkään tosi paljon aina makean ja kirpeän yhdistelmästä, joten tuo täyte todellakin upposi muhun.

Vielä pari sanaa kuorista, kuoret voi valmistaa joko italialaiseen marenkiin tai ranskalaiseen marenkiin. Italialainen marenki valmistetaan sekoittamalla valkuaisten joukkoon kuuma sokeriliemi. Tämä on hieman vaativampi tapa, mutta lämpömittarin kanssa lopputuloksesta tulee onnistunut. Ranskalaiseksi marenki on ehkä kaikille se tutumpi versio, jossa valkuaiset vaahdotetaan ja sekaan lisätään sokeria. Teen nykyään macaronssit lähes poikkeuksetta italialaiseen marenkiin, silloin saan macaronssien koostumuksesta ja ulkonäöstä parhaimman. Toki tämä on vain tottumus- ja mielipidekysymys, ihan yhtälailla joku toinen voi saada paremman lopputuloksen ranskalaiseen marenkiin tehtyyn taikinaan.

mm. nämä herkulliset täytteet löytyvät jo blogistani:


SUOLAKINUSKI
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
sormisuolaa

Laita kattilaan kuohukerma ja fariinsokeri. Anna seoksen kiehua välillä sekoittaen. Kinuski on valmista, kun kylmään veteen tiputettu nokare pysyy muodossaan, eikä leviä veteen. Anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Pursota tai lusikoi täytettä macaron-kuorien päälle. Ripottele hieman sormisuolaa ja paina toinen macaron-kuori päälle.


VANILJA-VALKOSUKLAA
130 g valkosuklaata
1rkl vaniljatahnaa tai parin vaniljatangon siemenet
1 dl kuohukermaa

Pilko valkosuklaa pieneksi ja laita kulhoon. Kuumenna kattilassa kuohukerma kiehumispisteeseen yhdessä vaniljatahnan kanssa. Kaada parissa erässä kuuma kerma valkosuklaarouheen joukkoon. Sekoittele tasaiseksi. Anna täytteen kylmettyä jääkaapissa noin pari tuntia. Vaahdota kylmä täyte sähkövatkaimella kestäväksi vaahdoksi. Pursota tai lusikoi täytettä macaron-kuorien päälle ja paina toinen macaron-kuori päälle.

MAITOSUKLAA-MUSTAHERUKKA
200 g (pakaste)mustaherukoita
0,5-1,5 dl hillosokeria

130 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa

Laita mustaherukat ja hillosokeri kattilaan. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin vartin verran kunnes hillo on selvästi paksuuntunut. Jätä jäähtymään.

Pilko maitosuklaa pieneksi rouheeksi ja laita kulhoon. Kuumenna kuohukerma kiehumispisteeseen ja kaada parissa erässä maitosuklaarouheen päälle. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään. Siirrä suklaatäyte pursotuspussiin ja pursota täytettä macaron-kuorelle rinkulaksi. Lusikoi mustaherukkahilloa rinkulan sisäpuolelle ja paina toinen macaron-kuori päälle. Huom! Mikäli suklaatäyte on jähmettynyt jääkaapissa liian kovaksi, niin anna sen pehmentyä hetki huoneenlämmössä, jolloin pursottaminen on mahdollista.3 kommenttia: