Olen syönyt tällä samalla ohjeella valmistettua suklaakiisseliä aivan pienestä asti ja tämä resepti on kulkenut suvussamme jo monia vuosikymmeniä. Nyt halusinkin jakaa itselleni rakkaan jälkiruuan teidän kanssa. Tätä ei tarvitse välttämättä syödä pelkästään jälkiruokana, sillä monet kerrat olen herkutellut tällä niin aamupalalla kuin myös iltapalallakin! Suklaakiisseliä voi syödä heti kuumana, jolloin se on valuvaa, mutta kuitenkin melko paksua. Jääkaappikylmänä suklaakiisselistä tulee lohkeavaa, mutta silti ihanan pehmeää. Ohje on siitä hyvä, ettei kiisseli ole liian makea! Suklaakiisseliä keitettäessä täytyy olla erittäin varovainen, sillä se palaa todella herkästi pohjaan, jolloin mausta tulee palanut. Herkuttele suklaakiisseli maidon kanssa, ihan parasta! ♥♥
Varmasti kaikki suklaakiisselireseptit ovat melko samankaltaisia, mutta tässä kuitenkin meidän suvun versio siitä.
SUKLAAKIISSELI n. 8 annosta
8dl maitoa
0,75dl ohrakasta
0,75dl aitoa kaakaojauhetta
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl vaniljasokeria
PINNALLE
ripaus sokeria
Valmista suklaakiisseli mittaamalla kaikki ainekset kattilaan. Ohrakas ja kaakaojauhe voi olla hyvä sihdata joukkoon paakkujen estämiseksi. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Siirrä kattila levylle. Levyn on hyvä olla keskilämmöllä, jolloin pohjaan palamisen riski pienenee. Sekoita koko ajan kattilan pohjaa myöten. Nosta tarvittaessa lämpöä hieman, jotta kiisseli kuplii kevyesti. Jatka sekoittamista kunnes seos sakenee selvästi. Kaada valmis kiisseli heti jäähtymään annoskulhoihin.
Ripottele sokeria kevyesti suklaakiisselien päälle, jotta niihin ei muodostu kuorta. Anna jääähtyä huoneenlämpöiseksi. Kelmuta kulhot ja siirrä jääkaappiin kylmään.
Parasta maidon kanssa herkuteltuna!
ei näy sivulasi määrät...
VastaaPoistaHei! Kummaa, sillä tarkistin ja itse näen reseptissäni määrät sekä puhelimella, että tietokoneella. Tässä kuitenkin vielä sinulle ainesten määrät:SUKLAAKIISSELI n. 8 annosta
Poista8dl maitoa
0,75dl ohrakasta
0,75dl aitoa kaakaojauhetta
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
Onkohan tämä se ohje, joka joskus ehkä 80-luvun alkupuolella oli Ohrakas-paketin kyljessä?
VastaaPoista