1.2.2013

Eclair-leivokset

Illan piristykseksi päätin tehdä eclair-leivoksia, jotka osoittautuivatkin melko haastaviksi kavereiksi. Tuulihattutaikina jo sinällään on haastava tehdä oikein, mutta minulla itseasiassa ongelma oli paistamisessa. Oma uuni täytyy tuntea hyvin, jotta osaa valita sopivan lämpötilan ja paistamisajan. Onneksi taikinasta tuli kuitenkin useampi pellillinen, joten pystyin tekemään pari koe-erää. Ensimmäinen pellillinen sai väriä mukavasti pinnasta ja ne kohosivat hyvin, mutta uunista oton jälkeen ne päättivätkin muuttua lätyiksi :/. Toinen pellillinen oli jo paremmassa lämpötilassa, mutta silti niiden olisi pitänyt olla vielä kauemmin uunissa, vaikkakin lopputulos oli jo hieman parempi, ehkä hieman amerikkalaisen pannukakun tapainen ... No sitten sain uuniin oikeat säädöt ja viimeisestä erästä tulikin ihan kelpo pulleita yksilöitä. 


Ohje Australian MasterChef ohjelmasta.
Tuulihattutaikina
265ml maitoa
210ml vettä
2rkl sokeria
150g voita (jos suolatonta, lisää ripaus suolaa)
260g jauhoja
8 munaa

Kuumenna maito, vesi, sokeri ja voi kattilassa kiehuvaksi ja lisää jauhot ja sekoita hyvin. Kypsytä levyllä 3-4 minuuttia, kunnes taikina on kiiltävää ja irtoaa reunoista. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää yksitellen kananmunat ja vatkaa hyvin. Laita pursotuspussiin ja pursottele pellille n. 9cm mittaisia pötkylöitä. Leivonnaiset kohoavat runsaasti. Paista 220 asteessa 20min ja sen jälkeen laske 180 asteeseen ja paista 25min. Älä avaa uuninluukkua kesken paiston, jotta leivokset eivät lässähdä! 

Täytä hillolla ja kermavaahdolla. Dippaa halutessasi kansi suklaaseen.



11 kommenttia:

  1. Tämä oli kiva postaus koska olen itse ajatellut tekeväni tuulihattuja taas kerran. En nimittäin ikinä ole onnistunut niissä. Yleensä leipomukseni onnistuvat hyvin joten tuulihatut ovat olleet tosi rasittavia tehtäviä jatkuvien epäonnistumisien vuoksi mutta jospa taas kerran kokeilisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Pidä uunissa tarpeeksi kauan, jotta ne eivät lässähdä. Jos tuntuu, että pinta ruskistuu liikaa, niin säädä uunia pienemmälle, jotta ne tulevat varmasti kypsiksi sisältä ja näin niiden pitäisi pitää muotonsa. :)

      Poista
  2. Ihanan näköisiä. Pitää kokeilla,tuo tuulihattujen onnistuminen jännittää kyllä. Mutta kokeilemallahan sen oppii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se vähän aina jäänniittää, että mikä on lopputulos. Sitä ei oikein koskaan varmaksi osaa sanoa.

      Poista
  3. Masterchef on pirullinen ohjelma, aina tulee kamala hinku leipoa/kokkailla! Oikein herkullisen näköisiä ovat, hyvin onnistunut. :)

    VastaaPoista
  4. Oi mitä herkkuja! Uskaltaisinpa joskus itsekin kokeilla tuulihattuja, mutta veikkaan ettei niistä tule lähimainkaan noin hienoja. Näyttää niin kevyeltä, että noissa ei varmaan ole yhtään kaloria ;D

    VastaaPoista
  5. Oi, näyttääpä niin hyviltä! :) Kärsivällisyyttä koetellaan kyllä leipomisessa :D

    VastaaPoista
  6. Taitaa olla viehe tossa ohjeessa kun asteet on samat 180 astetta ja pitäis laskea 180 asteeseen !Mikä on oikea aste ja mihin asteeseen lasketaan ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos virheen huomaamisesta! :) korjaankin ohjeen virheen mitä pikemmiten. Mutta oikea lämpötila on 220 ja sen jälkeen lasketaan 180. Tietysti juuri oikea lämpötila ja paistoaika riippuu hieman uunista, joten suosittelen paistamaan vaikka jonkun koe-erän.

      Poista