15.12.2013

PIPARI-KINUSKIJUUSTOKAKKU

Tämä ihana pipari-kinuskijuustokakku on oiva vaihtoehto joulunpyhinä nautittavaksi. Ihanan makeaan kinuskiin yhdistettynä piparin maku ja kirpeät puolukat, täydellinen ja helppotekoinen jälkiruoka!   Voit tehdä tämän pakastimeen jo hyvissä ajoin odottamaan. Muistathan siirtää sen jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua. Tämä kakku matkasi viikonloppuna tuttavieni pikkujoulujuhlien jälkkäripöytää koristamaan, ja tämä herkku saikin oikein paljon kehuja! Tähän juustokakkuun tulee liivatteita, liivatteen avulla kakku pysyy kasassa myös hieman lämpimämpänä. Mikäli et kuitenkaan halua käyttää liivatetta, voit tehdä kakusta jäädykeversion. Tuolloin kakku saa olla tarjoiluun asti pakkasessa. 

POHJA (LISÄYS: korkea kakku halk. 18-20cm vuokaan, matalampi 24-26 vuokaan )
150g pipareita
100g voita

Valmista pohja murskaamalla piparit pieniksi muruiksi. Sulata voi ja sekoita piparin murujen joukkoon. Tee kakku irtopohjavuokaan, jossa on pohjalla leivinpaperin pala, jotta valmiin kakun saa helposti siirrettyä tarjoiluastiaan.Halutessasi voit laittaa irtopohjavuoan reunan suoraan tarjoiluastialle.  Suosittelen öljyämään ja tomusokeroimaan vuoan reunan, jotta hyytyneen kakun saa kauniisti irroitettua siitä. Voit myös käyttää reunakalvoa. Painele keksimassa tiiviksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Valmista sitten täyte.

TÄYTE
7 liivatelehteä
250g maustamatonta tuorejuustoa
500g kinuskikastiketta
4dl vispikermaa
150g mascarponea
200g maitorahkaa
(tomusokeria)
2rkl appelsiinimehua

kinuskikastiketta
n.1dl puolukoita
Pipareita

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja mascarpone kuohkeaksi massaksi. Lisää joukkoon 500g kinuskikastiketta ja vatkaa sekaisin. Kuumenna appelsiinimehu ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-rahkaseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Yhdistä sitten molemmat seokset keskenään. Lisää tarvittaessa sokeria. Laita kerroksittain täytettä, kinuskikastiketta, piparin paloja ja puolukoita vuokaan. Voit käyttää haarukkaa apuna, jotta saat kerrokset sekoittumaan toisiinsa. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli ennen tarjoilua.





MUISTAKAA KAIKKI OSALLISTUA KÄYNNISSÄ OLEVIIN ARVONTOIHIN! JÄTTÄMÄLLÄ KOMMENTIN ARVONTAPOSTAUKSEEN (TÄNNE) OLET MUKANA BLOGIARVONNASSA. FACEBOOK-ARVONNASSA JÄTÄ KOMMENTTI FACEBOOK-VIESTIIN (TÄNNE)! UPEITA PALKINTOJA LUVASSA. VOIT OSALLISTUA MOLEMPIIN ARVONTOIHIN!



24 kommenttia:

  1. Nam! Suurena kinuskirakastajana tuota ei voi kun ihailla:D

    VastaaPoista
  2. Voi, kun näyttää makoisalle ja sopii hienosti joulupöytään!

    VastaaPoista
  3. Vesi kielellä, passaiskohan vadelmat puolukan tilalle tai vaikka mustikka?

    VastaaPoista
  4. Näyttää aivan taivaalliselta! Tätä täytyy kokeilla. :) minkälaista kinuskikastiketta käytit tähän? Jotakin kaupasta saatavaa vai teitkö itse? Ja minkä kokoiseen vuokaan teit, kun on noin hyvästi korkeutta? Itellä tahtoo jäädä hyydykekakut joskus aika mataliksi ja tykkäisin että sais olla korkeampia että olisivat näyttäviä. Lienee turhan iso vuoka...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsinkin tuohon tekstiin vuoan koon. Itse käytin n. 20cm vuokaa. Se on totta, että juustokakusta tulee heti näyttävämpi, kun korkeutta on hieman lisää. Liian korkea se ei kuitenkaan saa olla, jotta leikkaaminen onnistuu hyvin. :)

      Käytin kaupan valmista kinuskikastiketta. Muistaakseni se taisi olla Valion. En kirjoittanut sen tarkempia ohjeita kinuskikastikkeesta tuohon reseptiin, sillä jokainen voi päättää, että haluaako valmistaa kinuskikastikkeen itse vai ostaa kaupasta. Mutta, tässä siis kaupan kastike toimii loistavasti! :)

      Poista
  5. Aivan ihania nää sun leipomukset! :) oon kattonut tätä sun blogia jo Koko suomi leipoo ohjelman alusta saakka :) ryhdympäs lukijaksi ! itse myös alotin blogin kirjoittamisen, käyhän sielläkin :)
    http://kaakkuja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuinka mukavaa kuulla! Tulen vastavierailulle blogiisi! :)

      Poista
  6. Herkullisen näköistä! Itse en käytä liivatteita, jäi vähän traumoja kun toblerone-juustokakusta törrötti liivatelehtiä. :D Kokeilen sitten varmaankin tehdä paistetun piparijuustokakun...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistettu juustokakku on varmasti myös yhtä maistuva versio :).

      Liivatteen käyttöä ei kannata pelätä. Liivate kannattaa nesteeseen liuenneena kaataa pieneen osaan vaikka kermavaahtoa ja sekoittaa hyvin. Sitten yhdistää loppu kermavaahto, näin liivatemöykyiltä yleensä vältytään. :)

      Tämänkin kakun voi tehdä liivatteettomana versiona jäädykekakun muodossa :)

      Poista
  7. Mä ostin tätä kakkua varten tällasta kinuskikastiketta: http://m.pirkka.fi/tuotteet/62146-pirkka-kinuskikastike-2dl , kai se on ihan ok? Ajattelin huomenna leipoa tän, mutta osaatko sanoa noista mitoista kun toi on 2dl purkki että minkä verran on 500g? Olisko se suurinpiirtein että 1dl=100g? Ja siis tohon täytteeseen niin tuleeks siis niin että sinne tuorejuustoseokseen lisätään sitä kinuskia, ja sit viel erikseen siinä täyttövaiheessa laitetaan sitä tuorejuustoseosta JA ihan pelkkää kinuskikinuskia? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kinuskikastike käy varmasti loistavasti! Uskon, että nelisen desiä voisi riittää, mutta kannattaa maistella sitä vielä tekovaiheessa.

      Kyllä, kinuskikastike sekoitetaan tuorejuustomassan joukkoon ja täyttövaiheessa kinuskusta voi tehdä lisäksi raitoja kerrosten väleihin! :)

      Poista
    2. Selvä homma, kiitos! :)

      Poista
  8. Kävisiköhän kinuskikastikkeen sijaan kondensoitumaito keitettynä ? :)

    VastaaPoista
  9. Käytin kondensoitua maitoa ja sopi ihan loistavasti tähän :) kiitos reseptistä ihana❤

    VastaaPoista
  10. Hei, kiitos ihanasta reseptistä, juuri pyöräytin kaakun huomiseen joulupöytään. Muttamutta, tein täytteen ohjeen mukaan ja sitä tuli ainakin kolmen kakun tarpeeseen, jäi ihan jäätävästi siis yli kun tein 18 sentin vuokaan. Vuoka olisi saanut olla varmasti n.25-28 leveä, jottai kaikki olisi mennyt..että onko nää nyt ihan oikeessa suhteessa nuo määrät vai teitkö itse sittenkin isompaan vuokaan?
    Ihanaa joulua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun teit kakun :) Kakusta tulee 18 cm vuokaan tehtynä korkea, vuokien korkeus voi vaihdella merkistä riippuen ja korkeutta voi aina jatkaa leivinpaperilla tai reunakalvolla, jos tuntuu ettei reunan korkeus riitä :) Itse olen tehnyt tätä useasti 20cm vuokaan.

      Toki kakun voi tehdä 25-28 vuokaan, tuolloin se jää vain matalammaksi :) voin lisätä ohjeeseen vielä toisen koon, jos haluaa tehdä matalamman kakun.

      Hyvää joulua! :)

      Poista