14.6.2016

HELPPO SIEMENNÄKKÄRI

Tätä siemennäkkäriä on näkynyt jo pidemmän aikaa blogeissa ja lehtien reseptipalstoilla. Täältä resepti kuitenkin vielä uupui, joten tässä se nyt olisi. Tää näkkäri on aivan järisyttävän hyvää ja lisäks se on loistava kuitupitonen herkku esimerkiksi sipsien tilalle. Näihin tulee oikeesti himo! Resepti on lähtöjään ystävältäni, mutta oon muokannu sitä hieman. Voit käyttää omassa näkkärissäsi oikeastaan mitä vain siemeniä, mulla on välillä kurpitsansiemeniä ja esimerkiksi tällä kertaa laitoin sekaan myös kotimaisia hampunsiemeniä! 

Mulla on ollut nyt useamman viikon ajan aina tiistaisin joku alle 30 minuutissa valmistuva juttu. Ajattelin kuitenkin, että tälläisetkin reseptit voisivat olla kivoja, jotka ei vaadi montaa minuuttia aktiivista aikaa, vaan enemmänkin esim. uunissa kypsymistä.



SIEMENNÄKKÄRI
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
0,25dl chia-siemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl hampunsiemeniä
2dl maizena-suurustetta (vaalea)
0,5 dl rypsiöljyä/oliiviöljyä
2,5dl kiehuvaa vettä

sormisuolaa

Sekoita siemenet, maizena-suuruste ja rypsiöljy keskenään. Lisää lopuksi kiehuva vesi ja sekoita hyvin. Anna seoksen paksuuntua parin minuutin ajan.

Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ohuesti ja tasaisesti. Näkkäristä ei tule rapeaa, jos se on liian paksu! Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista 150 asteessa noin tunnin verran kunnes näkkäri tuntuu kuivalta. Sammuta uuni ja jätä näkkäri vielä jälkilämmölle. Uuninluukku voi olla hyvä avata jossain kohtaa paistoa, jotta ylimääräiset vesihöyryt pääsee pois.


    




2 kommenttia:

  1. Oooooh tuo on niiiiiin hyvää! Harmi vain että tällaiselle painonpudottajalle nuo on aivan älytön kaloripommi joten... Ei kuulu ruokavalioon tällä hetkellä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi :/ Toivottavasti pääset jossain kohtaa taas herkuttelemaan tällä :))

      Poista