20.1.2015

Pellillinen kasvispiirakkaa

Blogissa on nyt taas alkuvuodesta hieman hiljaisempaa, mutta pyrin päivittelemään kuitenkin aina silloin tällöin uusia reseptejä. Tässä olisi herkullisen suolaisen piirakan resepti. Ohje ei ole omani, mutta sain reseptiin kuitenkin julkaisuluvan ystävältäni, jotta tekin pääsette kokeilemaan tätä ihanuutta! Tähän saa ujutettua helposti paljon terveellisiä ainesosia, sillä pohjaan tulee neljän viljan hiutaleita sekä porkkaraastetta. Täyte taas koostuu kesäkurpitsasta, purjosta, minitomaateista, fetasta sekä tuoreista yrteistä. Täytteen raastettu kesäkurpitsa on tärkeää valuttaa suolan kanssa, jotta piirakasta ei tule liian kostea. Piirakasta on helppo ottaa pala evääksi mukaan, sillä pehmeän pohjan ansiosta se ei ole murenevaista.

POHJA (uunipellillinen)
0,5 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
3 dl vettä
2 dl neljän viljan hiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 pienehkö porkkana

Valmista pohja. Sekoita öljy, munat sekä vesi keskenään sekaisin. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi ja lisää joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa keskenään hiutaleet, vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi lastan avulla. Älä vaivaa. Vuoraa korkeareunainen pelti leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi levyksi. Jätä odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

TÄYTE 
250g kesäkurpitsaa + ripaus suolaa
250g purjoa
fetajuustoa

4 dl kuohukermaa
150 g emmental juustoraastetta
3 kananmunaa
paprikajauhetta
suolaa
jauhettua mustapippuria
nippu tuoretta persiljaa

oliiveja
n. 10 kpl minitomaatteja

Valmista täyte. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään valumaan suolan kanssa ja valmistele sillä välin loput täytteet. Siivuta purjo ohueksi siivuksi. Freesaa purjosilppua pannulla hetken aikaa, kunnes ne ovat hieman pehmeämpiä. Jätä jäähtymään hetkeksi. Painele valutetusta kesäkurpitsaraasteesta ylimääräiset nesteet pois ja lisää pohjan päälle. Lisää myös jäähtynyt purjosilppu. Murustele fetaa joukkoon. Sekoita kulhossa kuohukerma, kananmunat, juustoraaste, suola, paprikajauhe, mustapippuri sekä pilkottu persilja. Kaada seos pohjan ja täytteiden päälle. Lisää lopuksi pinnalle halkaistut tai siivutetut minitomaatit sekä oliivit. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes pinnassa sekä pohjassa on kaunis kullanruskea väri.

























































8 kommenttia:

  1. Poiminpa tämän reseptin mukaani ja kokeilen. Kiitos! Vaikuttaa herkulliselta.☺

    VastaaPoista
  2. Piirakat on yleensä tosi maukkaita ja muutenkin tosi helppoja tehdä. Mun lemppari tosin on tällä hetkellä täytetty suolainen pannukakku tai kyllähän siitäkin sellaisen piirakkamaisen saa tehtyä. Oon jotenkin aina tosi kriittinen omien ruokien ja leivonnaisten suhteen, mutta tuo pannukakku ainakin onnistui tosi hyvin ja maku oli kohdillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kanssa vähän sellanen pannarimainen pehmeän pohjan takia! Suosittele kokeilemaan! :)

      Poista
  3. Oi nam, kasvispiirakka olis varmasti ihanaa vaihtelua :)

    VastaaPoista
  4. Vaikuttaa herkulliselle.
    On iha pakko kokkeilla tätä reseptiä! Josko saisin aikaan #nami#maiskista# ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuu ihmeessä sitten kertomaan, että mitä tykkäsit :))

      Poista