2.11.2013

HALLOWEEN CUPCAKES

Tuttavaperheelläni vietettiin lasten Halloween-kemuja. Toiveena oli Halloween-aiheisia kuppikakkuja. Sain täysin vapaat kädet toteutukseen ja koristeluun. Teinkin pieniä porkkanakuppikakkuja kinuskisella kuorrutteella sekä isompia suklaakuppikakkuja suklaakreemillä. Koristeet ovat sokerimassaa. Sain jonkin asteisen askarteluinnostuksen, joten väsäsin lisäksi hienoja pikku lippuja! :) Kuppikakkujen ja muffinssien teossa suosittelen käyttämään muffinssipeltiä paperisten vuokien lisäksi! Näin muffinssit saavat tasaisen kauniin muodon.


PORKKANAKUPPIKAKUT
n. 40 minikuppikakkua tai n. 20 isompaa

250g porkkanoita
3dl ruokosokeria
2 kananmunaa

3 1/2dl jauhoja

2 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus jauhettua neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl kanelia
1/2tl suolaa

yhden appelsiinin raastettu kuori
1/2dl appelsiinin mehua
 1dl öljyä

Kuori ja raasta porkkanat. Porkkanat kannattaa raastaa oiekein hienoksi, jotta raaste on mehukasta. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää öljy ja appelsiininmehu muna-sokerivaahtoon. Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, mausteet sekä appelsiininkuoriraaste keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää vielä viimeiseksi porkkanaraaste kevyesti sekoittaen. Jaa taikina vuokiin. Muista jättää kohoamisvaraa. Paista miniversioita uunissa 175 asteessa n. 10-15 min. Anna jäähtyä paiston jälkeen. Valmista sillä välin kuorrute.


KINUSKINEN KUORRUTE
1dl fariinisokeria
1dl Kuohukermaa
1/2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g suolatonta voita
(oranssia elintarvikeväriä)

Laita fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan, Sekoittele seosta koko ajan ja anna kuplia noin 5-10 minuuttia, kunnes seos on taisaista ja hieman paksumpaa. Laita valmis kinuski jäähtymään. Vaahdota voi, tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri sekä suola ilmavaksi vaahdoksi. Lisää sitten huoneenlämpöinen kinuski ja vatkaa sekaisin. Pursota tai levitä kuorruttetta veitsellä kuppikakkujen päälle.

SUKLAAKUPPIKAKUT
n. 20 normaalikokoista

3 dl sokeria
100g voita
2 kananmuna
0,5 tl ruokasoodaa
3/4 tl leivinjauhetta
3/4tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
200g kermaviiliä
½ dl rypsiöljyä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat ja vatkaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon vuorotellen kermaviilin ja öljyn kanssa. Laita muffinssivuoat muffinssipellille ja jaa taikina vuokiin. Paista 175 asteessa n. 10-15 minuuttia. Laita valmiit kuppikakut jäähtymään ja valmista kuorrute.

SUKLAINEN KUORRUTE
200g tummaa suklaata
200g voita
1dl tomusokeria
3rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa voi, suola ja tomusokeri vaalaksi vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe joukkoon. Lisää sitten sula suklaa voivaahtoon, vatkaa tasaiseksi. Pursota tai levitä valmista kuorrutetta kuppikakkujen päälle.






22 kommenttia:

  1. Ihania, varmasti ovat kadonneet tarjolta ja nopeaa! :)

    VastaaPoista
  2. Nuo porkkanakuppikakut kuulostavat kyllä hyviltä! En ole sellaisia koskaan tehnytkään, porkkanakakkua kyllä. Pitääkin kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Oi kun on kauniita! Ja hienot kuvat ;)

    VastaaPoista
  4. Näyttää tosi hyviltä. Lapsille maistui varmasti.

    VastaaPoista
  5. Tuo kinuskikuorrute alkoi kiehtoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli erittäin hyvää! Hyvä pursottaa ja maku oli kivan kinuskimainen, muttei kuitenkaan liian!

      Poista
  6. Oi nam noi porkkanakuppikakut kuulostaa ihanilta! Oon jo pitkään harkinnu sellasten leipomista, täytyy ottaa tästä resepti talteen :) Tein muuten viikonloppuna sitä banaani-suklaa-keikauskakkua mitä leivoit viimesimmässä Koko Suomi leipoo -ohjelmassa, mulla tais olla vähän turhan iso vuoka kun kakusta tuli aika matala, mutta maku oli loistava! Kaikki kehu kovasti ja kahessa päivässä oli koko kakku tuhottu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä porkkanakuppikaut olivat kyllä todella hyviä!

      Mahtavaa kuulla, että leivoit keikauskakkuni! Onneksi maku oli hyvä, korkeudella ei niin väliä :D. Huomenna esittelen keikauskakun täällä blogissakin!

      Poista
  7. Tosi hyviä tuli noista porkkanamuffinsseista. Ihanan kosteita ja meheviä. Nam! Tuleeko tuolla suklaamuffinireseptillä kans yhtä ihanan kosteita tai olisko sulla heittää vinkkiä/linkkiä kosteista suklaamuffinsseista? Tuntuu et aina muffinsseista tulee niin kuivia....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä suklaamuffinssit olivat suht meheviä. Parhamillaan nämä olivat samana päivänä, mutta ihan melko hyviä vielä seuraavanakin! Varsinaista vinkkiä minulla ei ole antaa...

      Poista
  8. Ajattelin tehä näitä porkkanakuppikakkuja ja niihin valkosuklaakuorrutteen siitä uusimmasta postauksesta. Eli kai ne määrät suurin piirtein täsmää? Ja kun meillä on yhessä purkissa jotain ruskeeta sokeria enkä tiedä mitä se on... :D et onks sil jotain välii onks se ruokosokeria vai muscovadosokeria vai mitä? Vai voisko sen korvata ihan normaalilla sokerilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit tehdä tuon eri kuorrutteen oikein hyvin! :) Muscovadosokeria ei kannata käyttää ellei ohjeessa niin mainita. Se nimittäin antaa omanlaisen maun leivonnaisiin :) Esimerkiksi tuon ruokosokerin voit hyvin korvata tavallisella sokerilla :) Hyviä leivontahetkiä!

      Poista
  9. Tuli muuten tosi hyviä ja kaikki kehu! Ihan älyttömän hyvää se valkosuklaakuorrute :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Todella mahtavaa, että onnistuit ja kuorrute oli maistuvaa! :))

      Poista
  10. Mitäköhän tapahtuu, jos tekee nuo porkkanakuppikakut gluteenittomia käyttäen semperin jauhoseosta? Mahtaako onnistua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa valitettavasti sanoa, silla jauhot käyttäytyvät eritavoin.

      Poista