25.5.2015

TUNNELMIA MIKRON SM-KISOISTA

Viime lauantaina Helsingin hotelli -ja ravintolamuseo järjesti Kaapelitehtaalla mikron SM-kisat. Voiton vei huikea Perinneruokaa prkl -blogin bloggaaja Mika. Kiitos myös Prinsessakeittiön Veralle ja Habanerokitchenin Timolle erittäin kovatasoisesta kilpailusta. Harvoin mikrolla tulee kokattua alusta asti kolmen ruokalajin ateriaa. Kilpailuaikaa oli puolitoista tuntia. Moni varmasti kuvittelee, että tuo aika on todella pitkä, kun on kyse mikrolla kokkaamisesta. Tosiasiassa kuitenkin kaikilla kilpailijoilla mikrot pauhasivat aivan viime sekunneille asti. Kiirettä tosiaan riitti loppuun saakka ja kotiin lähdettiinkin laastaroidun sormen ja palaneen käden kera. 

Kilpailu oli todella hauska ja se oli myös erittäin hyvin järjestetty! Kilpailun sponsoreina toimivat Electrolux, Saarioinen, Helsingin Mylly sekä E. Ahlström. Saimme jo ennen kilpailua kotiin Electroluxin mikron harjoittelua varten. Samaa mikroa käytimme myös itse kilpailussa. E. Ahlströmilta tuli kivat astiat, joissa oli oma väritunnus jokaiselle kilpailijalle.  Sikke Sumari juonsi ja tuomaroi annoksemme.

Omaan kolmen ruokalajin ateriaani kuului alkuruuaksi porkkanasosekeitto inkiväärillä ja appelsiinilla maustettuna. Pääruuaksi oli fetajuustolla ja aurinkokuivatulla tomaatilla maustettuja lihapullia tomaattikastikkeessa pekonimurun kera. Tarkoituksenani oli tarjota myös spagettia, mutta mikrollani oli kuitenkin havaittavissa pientä tehojen hyytymistä loppua kohden, eikä spagetti vain yksinkertaisesti kypsynyt. Tällä kertaa mentiin siis ilman spagettia. Jälkiruokana tarjoilin paljon kehuja saaneen mutakakkumaisen suklaakakun kermavaahdolla, marjoilla ja paahdetulla valkosuklaalla. 

4 kommenttia:

 1. Mahtavalta kuulosti tuo annos minkä teit! Ei oo tullu ajatelleeksi kuinka paljon mikrolla voikaan tehdä. :D
  http://kakkujaunelmia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! :) okei, vaikka mikrolla pystyy tekemään todistetusti kolmen ruokalajin aterian, niin taidan silti pysytellä jatkossa uunin ja hellan luona aterioita valmistaessa! :D

   Poista