16.1.2017

LONTOO VINKKEJÄ!

Olin käymässä Lontoossa tammikuun toisella viikolla, oon ollut siellä jo useamman kerran ja se on kyllä aina yhtä ihana kaupunki. Lontoosta löytyy jos jonkinlaista ravintolaa, kahvilaa, kauppoja ja nähtävyyksiä, tylsää ei varmisti tule olemaan! :) Me oltiin reissussa tällä kertaa kolme päivää ja päivät menivät kyllä aivan hujauksessa, vaikka kaupunki olikin jo ennestään tuttu. Ensikertalaisen onkin hyvä olla Lontoossa ehdottomasti pari päivää enemmän, jotta kerkiää kokemaan kaupunkia hieman paremmin.
Meille tärkeintä oli hotellia valitessamme sen sijainti, sillä etenkin lyhyellä lomalla välimatkoilla on suurikin merkitys, jotta aika ei kulu paikasta toiseen siirtymiseen. Asuimme samassa hotellissa kuin kerran aikaisemminkin, joten hotellia ei tarvinnut saapuessamme jännittää. Hotellimme oli My Hotel Bloomsbury aivan Oxfrod Streetin päässä. Se on melko pieni hotelli ja huoneet eivät ole kovin isoja, mutta ne ovat kuitenkin todella siistejä, moderneja ja viihtyisiä.

Viime reissulla meillä oli myös hotellin maistuva aamupala, joka ei ollut ihan se perus brittiaamupala, vaan sisälsi tuorepuristettua mehua, jugurttia ja itse tehtyä mysliä sekä croissantteja. Tällä reissulla päätettiin kuitenkin jättää hotellin aamupala välistä ja käytiin tutustumassa kahviloihin tai valmistettiin hotellilla itse aamupala.

Le Pain Quotidien
Le Pain Quotidien oli tuttu meille jo ennestään niin Lontoon reissuilta kuin myös New Yorkin reissulta. Se on alunperin Belgiasta lähtöisin oleva hurmaava kahvilaketju, ketjun kahviloista voi nauttia jo yli 15 eri maassa. Oon käynyt Le Pain Quitidiessä monia kertoja niin aamupalalla kuin lounaallakin ja voin sanoa, ettei se ole vielä kertaakaan tuottanut minkäänlaista pettymystä. Tunnelma kahvilassa on viihtyisä, tarjoilijat mukavia ja ruoat saa melko nopeasti pöytään. 

Ruokalistalta löytyy valmiita aamupalasettejä sekä yksittäisiä annoksia, joita voi yhdistellä mielensä mukaan, kaikkea skonsseista, munakkaaseen, puuroon ja jugurttiin. Listalta löytyy myös gluteenittomia vaihtoehtoja. Mun aamupalaan kuului iso kulhollinen puuroa banaanilla ja agavehunajalla, se oli oikeasti paras puuro jota olen koskaan syönyt. Sen lisäksi otin vielä jugurttia myslillä ja tuoreilla marjoilla. Paikan kaakaon vieras saa valmistaa  itse, hänelle tuodaan kulhollinen vaahdotettua maitoa ja pieni kannu sulatettua suklaata, eikö olekin kiva ajatus? Maistoin myös minttuteetä, joka oli valmistettu tuoreista mintun lehdistä, suosittelen!
Pret A Manger
Lontoosta löytyy lähes jokaisesta kadunkulmasta Pret A Manger -ketjun kahviloita. Etenkin sen jugurtit ja tuorepuurot on kokeilemisen arvoisia! 


Artesaanileipomo GAIL´s
Meidän hotellin yhteydessä oli kotoisa artisaanileipomo GAIL´s, paikka oli täynnä toinen toistaan ihanempia leivonnaisia. Unohdin harmillisesti napata kuvan leipomosta. Niiden skonssit, croissantit ja pistaasi-sitruunakakku olivat ainakin todella hyviä! Ja tosiaan tuo leipomo löytyy useasta eri paikasta Lontoon alueelta!

Jamie´s Italian
Jamie´s Italian tarjoaa hyvää italialaista ruokaa kauden raaka-aineista, tunnelma on hieman rustiikkinen ja kotoisa. Parilla edellisellä kerralla ruoka oli ollut ihan huippuhyvää ja kokonaisuus palveluineen oli ihan huikea. Ruoka oli tälläkin kertaa melko hyvää, vaikka kokonaisuus ei kaikilta osin ollutkaan ehkä niin hyvä, mitä aikaisemmilla kerroilla. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen paikka kuitenkin! 


Fifteen
Fifteen on myös Jamie Oliverin ravintola, jota voin ehdottamasti suositella. Ravintola on tyyliltään paljon hienostuneempi ja elegantimpi kuin esimerkiksi rennompi Jamie´s Italian. Fifteenin ruoka ylitti toistamiseen kaikki odotukset ja tarjoilijat olivat myös huippuja! 


Tavaratalojen lounaspaikat
Lontoon useat tavaratalot kuten Harrods, Debenham, Selfridges ja House of Fraser tarjoavat kivoja lounas - ja iltapäiväteepaikkoja Miltä kuulostaisi esimerkiksi laulavan kokin valmistam pizza Harrodsilla? Harrodsilta löytyy myös ylellinen jäätelöbaari sekä Laduree, jonka macaronsseja ei kannata jättää välistä. Selfridgestä löytyy myös kattava ravintolatarjonta. Tavaratalon yhteen kerrokseen on koottu erilaisia pisteitä, joista saa mm. pizzaa, fish and chipsiä, tuoreita salaatteja, aasialaista, kiinalaista sekä creppejä yms. Hyvä ja nopea lounaspaikka, jos Oxford Streetillä kesken shoppailujen yllättää nälkä!


Sky Garden
Sky Gardenissa on 155 metrin korkeudessa oleva näköalakerros, josta näet koko Lontoon. Pääsy Sky Gardeniin ei maksa mitään, mutta sinne täytyy varata ennakkoon aika. Näköalakerroksesta löytyy niiin kahvila kuin myös hienompi illallisravintolakin. Tällä kertaa ravintola jäi kokematta, mutta kuvitelkaa syövänne illallista Lontoon kaupungin valojen yläpuolella! Paikkana Sky Garden oli todella kiva ja viihtyisä, ehdottomasti käymisen arvoinen ja kivaa vaihtelua myös esimerkiksi London Eye:lle. Sky Garden sijaitsee lähellä London Bridgeä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti