29.1.2017

MINI RUNEBERGIN TORTUT

Heippa!

Runeberginpäivä lähestyy jo kovaa vauhtia ja sen jälkeen onkin jo laskiaispullien vuoro, nam! Vaikka mitä kivoja herkkuja luvassa. Paistoin Runebergin tortut tällä kertaa minimuffinssipellissä, jolloin leivoksista tuli pieniä yhden suupalan kokoisia herkkuja. 

Kuohkeassa taikinassa on keksimuruja ja mantelijauhetta. Uunista tulleet leivonnaiset kastetaan punssin, veden ja sokerin seokseen, mikä lisää taikinan mehevyyttä entisestään. Pienissä leivoksissa hillon, sokerikuorrutteen ja taikinan suhde on just täydellinen! 

Leivokset voi paistaa suoraan minimuffinssipellillä, kolot on kuitenkin hyvä voidella ja korppujauhottaa tai vaihotehtoisesti voit käyttää paperisia vuokia. 

Täältä löydät jo viime vuodelta videon Runebergin torttujen valmistamisesta.

MINI RUNEBERGIN TORTUT (noin 24 kpl)
150g huoneenlämpöistä normaalisuolaista voita
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhe
1dl keksimuruja
1dl kermaviiliä

KOSTUTUS
1 dl vettä
1 dl punssia
2 rkl sokeria

PINNALLE
vadelmahilloa
valkoista pikeeriä (sokerikuorrutetta)

Valmista taikina. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat ja jatka vatkaamista useiden minuuttien ajan, kunnes vaahto on ilmavaa ja vaaleaa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää samalla myös mantelijauhe, keksimurut ja kermaviili. Kääntele lastalla varovasti taikina tasaiseksi. 

Voitele ja korppujauhota minimuffinssipellin kolot. Lusikoi taikinaa koloihin jättäen hieman kohoamisvaraa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia kunnes kokeilutikkuun tarttuu enää muutama murunen. 

Valmista kostutusliemi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Jätä jäähtymään.

Siirrä leivokset varovasti veitsen avulla jäähtymään ritilälle. Kasta hieman jäähtyneet leivokset kauttaaltaaan kostutusliemeen. Viimeistele tortut hillolla ja pikeerillä. Anna valmiiden leivosten mehevöityä mielellään yön yli jääkaapissa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti