3.4.2013

Pehmeät perunarieskaset

Jääkaapissa oli kovin yksinäisen näköisenä kulhollinen perunamuusia. Tämä on todella helppo ja nopea resepti.Rieskasista tulee ihanan pehmeitä ja mehukkaita. Jauhojen määrä saattaa vaihdella riippuen siitä kuinka löysää tai jämäkkää perunamuusi on. Taikinalla on oikea koostumus kun lusikoitaessa sitä pellille, se ei leviä vaan pysyy muodossaan, mutta ei kuitenkaan ole sellaista, että siitä pystyisi pyörittelemään palloja. Suolan käyttö kannattaa huomioida! Jos itse muusi on jo valmiiksi melko suolaista, kannattaa maistella valmista taikinaa, että tarvitseeko lisätä enää lainkaan suolaa.


 


Perunarieskaset n. 10kpl
n.4dl perunamuusia
n.1-2dl vehnäjauhoja
1 muna
(suolaa)


Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lusikoi pellille. Painele lusikalla kekoja matalammiksi. Rieskaset eivät juurikaan leviä, joten ne voivat olla pellillä melko lähekkäin. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes rieskaset ovat saaneet kauniisti väriä pohjasta ja päältä.

10 kommenttia:

 1. Mmmmmmmmmm, näyttääpä pehmeiltä! Maukkaamman näköisiä kuin meikäläisen tekemät. ;)

  VastaaPoista
 2. Oi, nämä ovat niin hyviä tuoreeltaan. Meillä leivotaan samoja :)

  VastaaPoista
 3. Oi nam! Herkulliset kuvat! Tein just ite keiton kanssa porkkanarieskoja ja nekin oli tosi hyviä :-)

  VastaaPoista
 4. Löysin tänne kai ihan ensimmäistä kertaa, ihana blogi. Nämä ovat varmasti maistuvia, vesi herahtaa kielelle jo kuvien katsomisesta.

  VastaaPoista
 5. Meilläpäin nämä ovat perunalepuskoja :D Ei nimellä väliä, hyviä ovat. Voi vain nautiskella ruudun takaa silmillänsä, nam nam. Tai sitten täytyy alkaa leipomaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana nimi! Näillä on varmasti monta nimeä. :) Nautiskele kuvien välityksellä tai rupea itse hommiin =D

   Poista