15.10.2015

VADELMA-RAHKATÄYTE

Tässä teille ihanan raikas ja helppotekoinen kakuntäyte. Reseptistä riittää täytettä halkisijaltaan 24cm kakun kahteen väliin. Kirpeähköt vadelmat saavat makeutta vaniljaisesta rahkakermavaahdosta. Tumma kakkupohja sopii erityisen hyvin yhteen tämän täytteen kanssa täydentäen mukavasti makukokonaisuutta!

Rahka piristää kivasti kermavaahdon makua ja lähes poikkeuksetta lisäänkin kermavaahdon joukkoon pari lusikallista maustamatonta rahkaa. Tähän täytteeseen halusin kuitenkin lisätä rahkaa hieman enemmän, jotta maku olisi enemmänkin rahkamainen kuin kermavaahtomainen! Pakastevadelmat soveltuvat erinomaisesti kakun täytteeseen. Kakusta ei tule liian vetistä, kunhan muistaa valuttaa ylimääräiset nesteet pois vadelmista sulamisen aikana!

VADELMA-RAHKATÄYTE (halkaisijaltaan 24cm kakun kahteen väliin)
4dl vispikermaa
noin 1-1,5dl tomusokeria (maun mukaan)
2rkl vaniljasokeria
250g maitorahkaa

500g kotimaisia (pakaste)vadelmia

Valmista täyte. Ota vadelmat sulamaan. Vaahdota vispikerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri sekä maitorahka. Jatka vatkaamista kunnes vaahdosta tulee jämäkkää. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria. 

Levitä ohut kerros täytettä kostutetun kakkulevyn päälle. Lisää puolet sulaneista ja valutetuista vadelmista. Älä levitä vadelmia aivan reunaan asti. Lisää vadelmien päälle puolet rahkakermasta. Paina uusi kakkulevy kevyesti päälle ja kostuta. Levitä jälleen ohut kerros rahkakermaa ja sen päälle vadelmat tasaisesti. Lisää loppu rahkakerma. Laita lopuksi viimeinen kakkulevy paikalleen. Muista kostuttaa myös se! 

Nyt kakku on täytetty ja se on valmis kuorrutettavaksi!





























2 kommenttia:

  1. Oi, onpas kaunis kakku! Varmasti on täytekin hyvää. :)
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista