12.5.2013

Äitienpäivän marja-suklaajuustokakku

Äitienpäiväksi valmistin marjoista ja valkosuklaasta raikkaan moussekakun. Koristeeksi tein marenkikranssin ja kukkia. Pakastemarjat toimivat tässä erinomaisesti, joten nyt onkin hyvä aika tyhjentää pakastinta ennen uusien marjojen pakastusta. Tämä kakku on pehmeä ja helposti leikattava. Pohjan ja valkosuklaamoussen kokosin hieman pienempään reunavuokaan. Voit myös hyvin koota kakun suoraan samaan vuokaan, jolloin eri kerrokset näkyvät jo ulkopuolelta. Öljyä ja tomusokeroi reunavuoka kevyesti tai käytä reunakalvoa, jotta kakun reunoista tulee kauniin näköiset.


Pohjaksi pala vaaleaa kääretorttulevyä tai  sokerikakkupohjaa

Vuoan halkaisija 26cm

Marjasose (raita kakun sisällä, ja maku toisessa täytteessä)
360g punaherukkaa
100g mansikkaa
1rkl sitruunamehua
1dl sokeria
2 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita marjat, sitruunamehu ja hillosokeri kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 5minuuttia, kunnes marjat alkavat olla muusina. Lisää joukkoon pehmenneet liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Puserra seos siivilän läpi ja anna sitten jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valmista sitten 1. täyte.

1. täyte (sisällä oleva täyte)
200g valkosuklaata
2dl kuohukermaa
250g mascarponea

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää mascarpone ja vatkaa sekaisin. Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa, jotta massa pysyy sileänä. 

Aseta pienempi reunavuoka tarjoiluastialle. Muotoile kakkupohjasta oikean kokoinen pala pohjaksi. Kostuta pohjaa halutessasi esim. omenamehulla. Kaada puolet 1. täytteestä pohjan päälle ja laita pakastimeen hyytymään n. 10 minuutiksi. Kaada sitten pieni määrä marjasosetta täytteen päälle, noin puolen sentin kerrokseksi. Mikäli marjasose on jähmettynyt liikaa, lämmitä sitä mikrossa tai hellalla matalalla teholla hieman löysemmäksi. Säästä loppu sose toista täytettä varten. Laita taas pakkaseen noin 10 minuutiksi. Kaada sitten loppu täyte kiillekerroksen päälle ja laita pakkaseen odottamaan toisen täytteen valmistuksen ajaksi. 

2. täyte (ulompi täyte)
6 liivatelehteä
4dl kermaa
Loppu marjasoseesta
2tl vaniljasokeria
300g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl omenamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää marjasose ja vaniljasokeri. Mikäli marjasose on jähmettynyt liikaa, lämmitä sitä mikrossa tai hellalla matalalla teholla hieman löysemmäksi. Kuumenna omenamehutilkka juomalasissa mikrossa ja lisää pehmenneet liivatteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää sitten hyvin vatkaten kermaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi tuorejuusto. 

Irrota 1. täytteen reuna ja laita tilalle hieman isompi reunavuoka/irtopohjavuoan reuna. Kaada 2. täyte reunoille ja päälle. Kopauttele astiaa varovasti pöytää vasten, jotta massaa menee tasaisesti jokapuolelle. Anna olla jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai pakastimessa kaksi tuntia. 

Marenkikranssi
2 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
1dl sokeria
1tl omenaviini etikkaa
(elintarvikeväriä)

Vaahdota valkuaiset ja ripaus suolaa vaahdoksi. Lisää sitten sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Kun vaahto on jämäkkää ja kiiltävää, niin lisää etikka. Sekoita tasaiseksi. Maalaa halutessasi pursotinpussiin raitoja elintarvikevärillä. Lisää massa sitten pussiin. Pursota haluamasi kuvio pellille ja paista 80 asteessa noin 2 tuntia, kunnes kuori tuntuu kovalta. Voit suojata marenkia leivinpaperilla, mikäli se alkaa tummua uunissa. 

Lisää marenki kakun päälle juuri ennen tarjoilua, sillä marenki pehmenee/kostuu helposti.


IHANAA ÄITIENPÄIVÄÄ! <3 


14 kommenttia:

  1. On kyllä huikean kaunis kakku! Sinä olet kyllä hirmuisen taitava :)

    VastaaPoista
  2. Upea kakku!! Tälläistä pitäisi itsekkin kokeilla... tuo kakkupala on hieno kaikkine kerroksineen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Kerrosten määrä ei kannata säikähtää, melko helppo tekoinen:).

      Poista
  3. Apuva, olen niin kertakaikkisen huono kakkujen kanssa, etten kyllä tiedä mitä tulisi, jos lähtisin tätä kokeilemaan! Mutta herkullisen näköinen on kuitenkin :)

    VastaaPoista
  4. Upea kakku kertakaikkiaan !

    VastaaPoista
  5. Minulla on haaste Sinulle blogissani!
    Aurinkoista päivän jatkoa!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! Päivitän sen tänne kesän aikana, sillä haaste vaikutti aika pitkältä.:) Kesälomalla on hyvää aikaa sitä kirjoitella. :))

      Poista