28.12.2013

SYNTTÄRITARJOILUT: CANTUCCINIT

Nämä ovat ihanan maukkaita ja rapeita herkkuja, kahviin tai glögiin dipattuna aivan täydellisiä! Nyt vatkaimet syrjään ja puukapusta käteen. Nämä herkut syntyvät nopeasti ja helposti, sillä ainekset vain sekoitetaan yhteen! Omat keksini maistuivat aavistuksen minttusuklaalle taikinassa olevien ranskanpastillien ansiosta. Näitä onkin helppo varioida oman mielen mukaan.



CANTUCCINIT
75g normaalisuolaista voita
2dl sokeria
0,5dl fariinisokeria
2 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
n. 2dl yhteensä kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, suklaarouhetta, ranskanpastilleja...

Pehmitä voi mikrossa pehmeäksi. Lisää joukkoon sokerit ja sitten munat reippaasti sekoittaen. Lisää seuraavaksi vehnäjauhot, vaniljasokeri sekä kuivatut hedelmät ym. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle yksi tai kaksi pötköä, riippuen minkä kokoisia haluat valmiiden keksien olevan. Laita valmiit pötköt pakastimeen noin vartiksi  tai jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta taikina kovettuu hieman. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista pötköjä uunin keskitasolla noin. 15-20 minuuttia, jotta pinta saa kauniin värin! Pötkö saa jäädä keskeltä kuitenkin hieman pehmeäksi. Leikkaa pötkö sitten suikaleiksi. Käännä suikaleet leikkuupinta ylöspäin pellille. Laita uuni pois päältä ja laita sitten leikatut keksit takaisin uunin jälkilämmölle. Anna olla jälkilämmössä vielä puolisen tuntia, jotta kekseista tulee ihanan rapeita! 




9 kommenttia:

  1. Mmmm nam, näyttää tosi herkullisilta, itsellä on ollut monesti mielessä cantuccinien tekeminen. Onko sulla muuten instagramia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mulla instagram, mutta en käytä sitä juuri koskaan... :)

      Poista
  2. Mitä toi vaaleenpunanen juoma on? :D

    VastaaPoista
  3. Tämä ohje oli ihan pakko kirjoittaa ylös ja on kyllä heti tilaisuuden tullessa kokeiltava. :) Vaikuttaa sen verran helpolta, että voisin ottaa parhaan ystäväni isompia lapsia leipomaan näitä kanssani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä pystyy leipomaan hyvin lasten kanssa! :)

      Poista
    2. Juu ja kun ystäväni lapset, jotka ovat usein olleet leipomassa kanssani, ovat jo kohta molemmat ylä-asteella, joten ei ihan pienistä ole kyse. :) Oma poika on sen verran energinen, ettei malta keskittyä yhteen asiaan.... :D

      Poista
  4. Tosi hyviä ja helppoja keksejä :) Kaikki meni melkein heti :D

    VastaaPoista