20.1.2014

NALLE PUH KAKKU

Tämä kakku meni kahden pikkutytön synttäreille. Nalle Puh vaikuttaa olevan näiden neitokaisten mieleen, joten koristelin kakun sen mukaisesti. Koristeet ovat marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. Kakkupohjana on superhyvä ja kuohkea vaalea kakkupohja, jossa ainekset mitataan samankokoiseen lasiin munien määrän mukaisesti. Tätä ohjetta on helppo soveltaa isompaankin kakkuun! Täytteenä on vaniljalla maustettua kermavaahtoa sekä vadelmahilloa.


VAALEA KAKKUPOHJA
Tein kakkupohjan viidellä minulla (vuoan halk. 20cm). Viiteen munaan laitoin 1tl leivinjauhetta. Leivinjauheen määrää täytyy muuttaa munien määrästä riippuen. Neljän munan pohjaan olisi hyvä laittaa n. 0,5tl leivinjauhetta.

kananmunia
sokeria
perunajauhoja
vehnäjauhoja
leivinjauhetta

Ota kolme samankokoista/samanlaista lasia. Riko ensimmäiseen lasiin haluamasi määrä munia. Laita toiseen lasiin saman verran sokeria. Laita kolmanteen lasiin noin 2/3 osa vehnäjauhoja ja 1/3 osa perunajauhoja. Laita jauhojen joukkoon myös leivinjauhetta. Kaada munat ja sokeri samaan kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun taikinasta jää hetkeksi kuvio pinnalle. Lisää jauhot siivilöiden joukkoon. Nostele nuolijalla taikina tasaiseksi. Kaada voudeltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 45-55 minuuttia. Kakun koko vaikuttaa paistoaikaan. Kakku on kypsä, kun keskelle työnnetty tikku pysyy puhtaana.






8 kommenttia:

  1. Ihanan näkönen kakku! Puh on nii söpö :-)
    - noora

    VastaaPoista
  2. Tosi nätti kakku, varmasti pikkuihmisille mieleinen.
    Minä olen käyttänyt samaa kakun perusohjetta jo vuosia, anopilta opittu ja se on takuuvarma keino onnistua. Joskin käytän vaan yhtä (sitä tiettyä) lasia aineiden mittaamiseen, pesen ja kuivaan vaan munien lisäämisen jälkeen. Kakkua paistan noin tunnin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä ohjeella kyllä varmasti onnistuu ja tulee oikein kuohkea pohja! :) Itselläni kakku oli uunissa noin 45 minuuttia. Tietysti uunit ovat erilaisia ja kakun kokokin vaikuttaa paistoaikaan! :)

      Poista
  3. ihana kakku!! kokeilen varmasti

    VastaaPoista
  4. voi miten söpö Nalle puh! Ihana kakku.

    VastaaPoista