17.1.2014

VAALEANPUNAISET MACARON-LEIVOKSET

Nämä herkulliset macaron-leivokset menivät kahden pikkutytön synttäreille. Kuorien ohje löytyy blogistani (täältä). Nämä leivokset kätkevät väliinsä maitosuklaaganachea vadelmaisella keskustalla. Täytteet riittävät hyvin ainakin 30 macaron-leivokseen. Rohkeasti vain kaikki leipomaan näitä ihania pieniä herkkuja!




VAAHDOTETTU MAITOSUKLAAGANACHE
120g maitosuklaata
0,75dl kuohukermaa

Laita kerma ja maitosuklaan palaset kattilaan/vesihauteeseen. Sekoittele, kunnes seos on tasaista. Siirrä jääkaappiin kylmettymään. Vaahdota kylmettynyt seos kuohkeaksi sähkövatkaimella. Laita massa pursotinpussiin.

VADELMAHILLO
200g vadelmia
3rkl omenamehua
1dl hillosokeria

Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua välillä sekoittaen noin 10-15 minuuttia, kunnes vadelmat ovat muussaantuneet ja seos tullut hieman paksummaksi. Siirrä valmis hillo jäähtymään ja jähmettymään.

Täytä macaron-leivokset pursottamalla pohjiksi tuleville kuorille ganachesta rinkula ja laita keskelle nokare vadelmahilloa. Paina kannet varovasti paikoilleen.






26 kommenttia:

  1. Ovat kyllä ihan uskomattoman kauniita ja herttaisen näköisiä! Tuleeko tuohon vadelmahilloon todella 2 kiloa vadelmia, vai onko siinä yksi nolla liikaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomautuksesta, tosiaan siinä oli yksi nolla liikaa! Kahdesta kilosta tulisi hilloa kyllä hieman useampaan kuin kolmeenkymmeneen leivokseen täytettä! :))

      Poista
  2. Nam, tuo yhdistelmä ei voi olla kuin herkkulinen! Ja todella kauniita kuvia myös, taas kerran (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo makuyhdistelmä kyllä toimii! Sunkin kuvat on aivan ihania! :)

      Poista
  3. Ihanan näköisiä macaronseja ja varmasti hyvän makuisiakin, kuvatkin on kauniit :)

    VastaaPoista
  4. Oi miten nätit macaronsit:) Olet kyllä tosi taitava!

    VastaaPoista
  5. Voi taivas miten täydellisen näköisiä. Täytyy varmaan kokeilla tuolla sun ohjeella. Täytekin näyttää aivan ihanalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä ohjeella olen saanut macaronini lähes aina onnistumaan! :)

      Poista
  6. Oi mitä söpöliinejä :) Jostain syystä mun macaronit aina epäonnistuu, vaikka kuinka tarkasti koittaa tehdä. Ehkä mä vielä selvitän joskus mistä kiikastaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatka harjoittelemista! Siivilöi huolella mantelijauhe ja tomusokeri. Anna macaronien levätä pellillä tarpeeksi kauan, jotta niihin muodostuu kova kuori! Lisäksi muista kopauttaa peltiä voimakkaasti, jotta ilmakuplat lähtevät! Toivottavasti seuraavalla kerralla sinun macaron-leivoksesi onnistuisivat! :)

      Poista
  7. Tosi hyvin onnistuneet! =) Minä en ole saanut macaroneja oikein täydellisiksi tuolla meidän uudella uunilla.. Mutta en aio antaa periksi! =D Vanhalla uuninromulla onnistui kaikki x) Pitää taas kokeilla tässä joku päivä. Todennäköisesti noilla sinun täytteillä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan, että ekoilla kerroilla minullakin oli ongelmia uunin suhteen... Se oma uuni täytyy tuntea kyllä niin hyvin! Jos teet noilla mun täytteillä, niin tule ihmeessä kertomaan mitä tykkäsit! :)

      Poista
  8. Nuohan on aivan täydellisiä ja varmasti aivan taivaallisen hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooo, pikkuhiljaa kohti täydellisyyttä! Monta kertaa olen näitä kyllä harjoitellut! :)

      Poista
  9. Vihdoin ja viimein kokeilin itsekin macaron-leivoksia ja valitsin sinun ohjeesi, kun tuntuu sinulta onnistuvan nämä :) Ja niin ne onnistuivat minultakin! Vaan pursotuksen kanssa saa vähän vielä harjoitella, muoto ei ollut ihan täydellinen ja vähän jäi ilmakuplia. Mutta halkeilematon kiiltävä kuori jalan kanssa on nyt saavutettu :) Tämä täyte vielä livahtaa väliin, joskin oion vähän ja laitan kaupan hilloa, koska kahden muksun kanssa ei pysty ihmeisiin kun on samalla tehnyt vieraille ruokaa, täytekakku ja sämpylöitäkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että sait ne onnistumaan! Macaronien leipominen on niin palkitsevaa! :) Pursottamista täytyy vain harjoitella, ja täytyy sanoa, että aina ei myöskään minulla ne ole aivan samankokoisia! Vadelmahillon ostaminen on aivan sallittua ;)

      Poista
  10. Moi Hanna,
    tarvitsisin kipeästi apuasi !
    Olen tehnyt nyt 3 kertaa macaronsseja mutta jokaisella kerralla joku on mennyt pahasti vikaan ja lopputulos on näyttänyt aina mitä merkillisimmältä. Eilen kuitenkin leivottuani kävi niin oudosti että tarvitsisin pikaisesti tietoa mikä meni pieleen koska enhän muuten voi korjata virhettäni :( Eilen siis taikinan koostumus tuntui todella hyvältä ja kaikki tuntui menevän valkuaisvaahtoa myöten erinomaisesti. Pintaan tuli "kalvo" ennen uuniin menoa ja macaronssit näyttivät kaikin puolin hienoilta. Uunissakin kaikki meni aluksi hyvin! reunoille tuli kaunis pitsireunus :) mutta sitten... katsoin seuraavan kerran uuniin ja pitsikuvio oli levinnyt yli sentin joka puolelle! täyte oli ikään kuin lähtenyt kovan kuore alta ja levinnyt reunoille niin että ne jopa liittyivät toisiinsa pellillä :/ uunista otettuani macaronssiejen kuoret olivat onttoja ja kaikki taikina ikäänkuin siinä pitsireunana :D Tiedän että olet kokenut leipoja mutta osaatko sanoa mikä tässä olisi voinut mennä pieleen? Me ajattelimme että mönkään olisi voinut mennä se kun unohdimme kopauttaa peltiä ennen uuniin menoa :( voiko nämä maagiset sinunkin neuvomasi kopautusten puuttumiset olla tällä kertaan koituneet muuten niin kauniiden macaronssejen kohtaloksi? se olisi helpottavaa sillä silloin voisin tietää, että mitä teen toisin ja voisin ensi kerralla olla tarkkaavaisempi :) tarkoitus olisi tehdä näitä kauniita leivoksia isoveljeni ylioppilasjuhliin tänä keväänä :D saa nähdä tuleeko jäämään pelkäksi unelmaksi !
    Kiitos jo etukäteen jos vastaat :) !

    ystävällisin terveisin,
    Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm. Macaronien tekeminen on välillä aika mutkikasta hommaa.. En ole koskaan aikaisemmin kuullut vastaavanlaista tapahtuneen. En usko, että kopautusten puuttuminen olisi ollut se suurin ongelma. Toki pelti olisi tärkeää kopauttaa, mutta voisiko vika olla nyt paistolämpötilassa? Muistithan mitata kaikki ainekset oikein? Muuta neuvoa en valitettavasti oikein osaa antaa! Kannattaa jatkaa harjoittelua! Älä lannistu! :)

      Poista
    2. Tarkasti kyllä mittasin ainekset ja uunin lämpötilakin oli mielestäni oikea :/ Kiitos kuitenkin :) Joo varmasti jatkan , on ne niin hyviä ;)

      Poista
  11. Ihanan näköisiä! :) osaatkohan auttaa minua ja antaa vinkkejä. Mikä meni pieleen? Ensimmäisen annoksen minkä tein, macaronsit olivat ihan aidon näköisiä, sisältä vain hieman onttoja, ei ollut hirmuisesti syötävää. Toisella kerralla macaronsit saivat pitsireunan/jalan, mutta lätsähtivät uunista otettuna ja halkeilivat?! Kiitos joa etukäteen kullan arvoisista vinkeistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hieman siltä, että macaronit eivät levähtäneet tarpeeksi kauaa ennen uuniin menoa. Eli pinta saa olla kevyen kosketuksen kestävä. Olihan taikina myös tarpeeksi jämäkkää, ettet ollut sekoittanut sitä vain liikaa? Ihan mahtavaa, että olet innostunut leipomaan macaronseja! :)

      Poista
  12. Hei! Kuinka paljon yleensä veloitat kun teet macaronseja tilaustyönä? :) ja tuleeko mielestäsi italialaisella vai ranskalaisella ohjeella parempia? Tai siis kummalla on mielestäsi helpompi onnistua? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hinnat hieman vaihtelevat ja nyt en ole tehnyt vähään aikaan macaron-leivoksia tilauksesta, joten tarkkaa hintaa en osaa sanoa. Usein määritän macaronsseille tietyn summan yksittäis kappaleiden hinnoitttelujen sijaan.

      Molemmilla tekotavoilla saa aikaan onnistuneita macaronsseja. Nyt viimeaikoina olen tykännyt italialaisesta marengista! :)

      Poista