19.2.2014

VIDEO: PIENET BANAANI-SUKLAAKEIKAUSKAKUT

Muistattehan tämän aikaisemman superherkullisen Banaani-suklaakeikauskakun? Se on ehdottomasti mielestäni yksi parhaita reseptejäni! Mikäli tekin ihastuitte siihen, niin tulette rakastumaan takuulla näihinkin! Nyt haluankin jakaa kanssanne hieman erilaisen version kyseisestä herkusta ja vieläpä videon muodossa! Makumaailma on aivan sama kuin aikaisemmassa keikauskakussa, mutta tällä kertaa valmistin keikauskakut yksittäisiin vuokiin ja lisäsin vielä hieman lisää suklaata <3. Pinnalla tai oikeastaan pohjalla olevat mantelilastut antavat viimeisen silauksen ulkonäölle. Voit asetella banaanit vuokien pohjille millä tyylillä tahansa, itse käytin pyöreää muottia sopivan muodon saamiseksi. Nää on niin taivaallisia! 

Katso alempaa video, jossa valmistan nämä banaani-suklaakeikauskakut!
MUFFINSSIPELLIN KOLOIHIN (n. 12 kpl)
50g voita
¾ dl sokeria
n. 5 banaania
n. puolikkaan sitruunan mehu

Voitele muffinssipellin kolot hyvin voilla. Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoiset ympyrät kolojen pohjiin ja aseta ne sitten paikoilleen. Sulata voi ja sekoita siihen sokeri. Lusikoi seosta vuokien pohjille leivinpaperipalojen päälle. Leikkaa banaanit ohuiksi siivuiksi ja muotoile ne oikean kokoisiksi. Pirskottele viipaleiden päälle hieman sitruunamehua ja laita vuokiin voi-sokeriseoksen päälle.

POHJA
150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
1 ¾ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
100g suklaata (tumma-, maito- tai valkosuklaata)

n. 12 palaa suklaata (tumma-, maito - tai valkosuklaata)
n. 1dl mantelilastuja 

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Rouhi 100g suklaa pieneksi ja lisää taikinaan. Lusikoi taikinaa muffinssipellille banaanien päälle. Paina jokaisen kakkusen keskelle suklaapala. Ripottele päälle vielä hieman mantelirouhetta. Paista 175 asteessa, noin 20-30 minuuttia. Kakut saavat jäädä keskeltä hieman kosteiksi. Anna levätä vuoissa vähintään viisi minuuttia ennen kumoamista. Pyöräytä veitsellä kakkuset irti vuoan reunoilta ennen kumoamista, näin saat ne varmasti kauniisti irtoamaan vuoistaan. Viimeistele halutessasi kumotut kakut ripauksella kaakaojauhetta. Nauti kuumana tai jääkaappikylmänä!

Mikäli video näkyy rakeisena, paina alla olevaa linkkiä:







12 kommenttia:

  1. Nams! Näyttää ihan mielettömän hyviltä, pitääkin katsoa, jos viikonloppuna ehtisi kokeilemaan :D

    Sitten vielä tästä sun blogisi ulkoasusta: Olisi kiva jos esim. tuossa bannerissa olisi linkki sun etusivulle, niin pääsisi aina rullailemaan kaikkia reseptejä kerralla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita ihmeessä kommenttia, jos testaat näitä! :)

      Ja itseasiassa tuosta linkkihommasta. Itseänikin ärsyttää, kun bannerista ei pääse takaisin etusivulle. Mulla hävisi se linkki, kun vaihdoin uuden bannerin ja nyt en osaa enää laittaa linkkiä takaisin. Osaisitko sä auttaa?

      Poista
  2. Tuo yhdistelmä on kyllä niin taivaallinen! Täytyy muuten nostaa hattua, että jaksat väsäillä noita videoita - kiva kattoa millä tyylillä muut leipoo, ja muutenkin noi on kivaa kateltavaa <:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Videoiden tekeminen on hauskaa hommaa:) kiva, että katsojatkin tykkää niistä! Ne selkeyttää reseptiä kummasti :) suklaa ja banaani on kyllä niin herkullinen yhdistelmä!

      Poista
  3. Ihania! Pitäisi ehdottomasti kokeilla näitä :)
    Tykkään sun videoista, niitä on kiva katsella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! :) Kiva kuulla, että videot vaikuttavat hyviltä! Niitä teen varmasti jatkossakin lisää :)

      Poista
  4. Voi miten ihania! Näitä on pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan! Muista, että näitä ei kannata paistaa uunissa aiivan täysin kypsiksi. Nämä kannattaa jättää ihanan mehukkaiksi ja pehmeiksi!

      Poista
  5. Oi ihania! :) Millä kameralla kuvasit?

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköisiä! ♥
    Ootko harkinnu, et' milloin tekisit sen suklaakookoskakun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on aika paljon leivonnaisia jonossa, mutta katsotaan jos joskus teen sen :)

      Poista