More is more, ainakin näiden kuppikakkujen kohdalla! Monessa herkussa olen päätynyt siihen, että mitä enemmän on kuorrutetta, sitä paremmalta se maistuu, haha! Nämä kuppikakut maistuvat Mariannelta ja suklaalta. Kuorrutteena on suklaaganachea ja kermavaahtoa. Ystävänpäivä kolkuttelee pian jo ovella, joten askartelinkin koristeet teeman mukaisesti!
1dl fariinisokeria
2,5dl vehnäjauhoja
0,75dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
1dl maitoa
1dl rypsiöljyä
2 munaa
1,5dl Marianne-rouhetta
100g suklaarouhetta (tumma- tai maitosuklaata)
Laita sokeri, fariinisokeri, vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä suola kulhoon. Sekoita nuolijalla sekaisin. Lisää maito ja öljy sekä munat. Sekoita. Vaihda tarvittaessa nuolija vispilään, jotta saat taikinasta tasaisen. Lisää lopuksi Marianne- ja suklaarouhe. Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellille. Annostele taikina vuokiin, jätä noin 1/3 osa kohoamisvaraa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Paista tarvittaessa pidempään kuppikakkujen koosta riippuen. Kuppikakut ovat kypsiä, kun keskelle työnnetty tikku pysyy puhtaana. Anna valmiiden kuppikakkujen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista.
KUORRUTTEET
200g rouhittua suklaata
1,5dl kuohukermaa
1rkl normaalisuolaista voita
Marianne-rouhetta
vispikermaa (itse käytin noin 6dl kermaa. Se riitti juuri itselläni kymmenen kuppikakun kuorruttamiseen. Tein melko runsaat pursotukset, joten päätä itse kuinka paljon kermaa tarvitset)
tomusokeria
vaniljasokeria
Laita suklaarouhe kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Kaada parissa osassa kuuma kuohukerma suklaarouheen päälle. Sekoittele tasaiseksi. Lisää voi ja sekoittele tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lusikoi jäähtynyt kuorrute kuppikakkujen päälle. Ripottele sen jälkeen Marianne-rouhetta. Laita jääkaappiin ja vatkaa sillä aikaa vispikerma.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää lopuksi tomusokeria sekä vaniljasokeria oman maun mukaan. Läpsi kermaa nuolijan avulla kulhon reunoille, jotta ilmakuplat häviävät ja pursotusjäljestä tulee siisti. Laita kermavaahto pursotuspussiin ja pursota suklaakuorrutteen ja Marianne-rouheen päälle. Vaihtoehtoisesti voit lusikoida kermavaahtoa kuppikakkujen päälle. Viimeistele halutessasi ylimääreisellä suklaakuorrutteella ja Marianne-rouheella.
Mikäli video näkyy rakeisena, niin avaa linkki, joka siirtyy Youtubeen:
Seuraavalla kerralla postausta on todennäköisesti luvassa omien vanhojen tanssieni jälkeen ja voin luvata, että sitäkin päivää juhlistetaan kakulla! Minulla on aika suuret suunnitelmat kakun suhteen, mutta nähtäväksi jää kuinka käy! Pysykää kuulolla ;)
Nam! Jos noista ei makean nälkä lähde niin ihmettelen :D Tosi hyvä tuo tutor-video!
VastaaPoistaKiva kuulla, että pidät videosta! Ne selventävät kyllä hirmuisesti reseptiä! Täytyy katsoa, jos saisin tehtyä hieman useammin näitä videoita :)
PoistaIhana kun jaksat aina panostaa niin paljon koristeluun!
VastaaPoistaOi kiitos! Musta koristelu on melkein se paras osa leivontaa! :)
PoistaWau miten upeita nää kuvat, mutta ennen kaikkea miten ihana video (': Todella nätisti toteutettu! Pakko kysyä, että mikä videon muokkausohjelma sulla on käytössä, kun itsekkin metsästän sopivaa jolla videoita sais kivasti tehtyä? <:
VastaaPoistaOi kiitos niin paljon! Sulta tulee aina niin kivoja kommentteja! :)
PoistaIhanaa kun pidät videosta! Mä käytän ihan sitä perus movie makeria, onkohan jopa vakiona joissain koneissa...?
Voi samoin!
PoistaKiitos tiedosta <: Pitääpä katella, jos sen sais ladattua jostain..tässä uudessa koneessa, kun ei ole edes tuota :o Mutta sitä on niin kehuttu, että eiköhän se kannata vaan hommata tähänkin, haha.
Ai vitsit miten herkun näköisiä! Suorastaan syntisen näköinen paketti :D Ihana idea tuo tutorial video ja ihan mahtava toteutus. Selkeä, ei liian pitkä mutta kuitenkin kattava ja tosi hyvin kuvattu. Ai että miten tekee mieli leipoa cupcakes just nyt! Jotenkin lapsena kaikennäköisiä muffareita ja kuppikakkuja tuli leivottua kyllästymiseen asti ja nyt kun taidot ovat kehittyneet niin ei jotenkin ole enää viitsinyt. Vaikka tietysti kuppikakuistakin saa upeita ja vaativampia täytteillä, kuorrutteilla ja koristeilla (tässä hyvä esimerkki) mutta silti nykyään kun leipoo niin tulee kokeiltua aina uusia kakkuja ja leivonnaisia. Ehdottomasti kyllä pitää taas piakkoin tehdä jotain tämänsorttista cupcakea, kunnon makeusövereita! :D Nam!
VastaaPoistawww.vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi
Mullakin oli tossa yhteen aikaan vaihe, etten leiponut kuppikakkuja ym. tuntuivst jotenkin liian simppeleiltä. Nyt kuitenkin olen innostunut niistä uudelleen! Ihana saada palautetta videosta! Ja todellakin, nää on makeusövereitä! :D
PoistaEipä mulla muuta kuin että syötävän näköisiä kuvia :)
VastaaPoistaHaha! Kiitos tosi paljon! Näitä oli kiva kuvata :)
PoistaKuola valuu täällä ;) Mitä herkkuja <3 ja video oli ihan huippu :) Kiitos siitä!
VastaaPoistaHuippua saada palautetta videosta! Niitä on jatkossakin luvassa! :)
PoistaOih ihanan näköisiä! ja video kivasti toteutettu, näitä toivoisin jatkossakin! :)
VastaaPoistaKiva kuulla! Videoita on tulossa lisää! :))
Poistaonkin helppo muffinssi-resepti, kun ei mitään tarvitse vaahdotella. Täytyy kyllä kokeilla! Ihanan runsaat ja houkuttelevat kuorrutukset ja video on mahtava! Leipomisvideoita on aina niin kiva katella, mutta niitä ei vaan tunnu mistään löytyvän...
VastaaPoistaTäälläkin puolella odotellaan jännittyneenä tansseja, joten ootan innolla sun kakkuasi. Jospa puvustakin saisi pienen maistiaispalan? ;)
Saman olen itsekin huomannut, että leivontavideoita ei löydy kovinkaan monesta paikasta! Ehkä puvustakin on tulossa kuvaa :))
PoistaNäyttää herkullisilta, tosi kiva tuo video! (:
VastaaPoistaKiva kuulla Katri! :))
PoistaVaikuttaa makialta (mikä ei siis välttämättä ole huono asia :D). Mitä tyllaa käytit pursotuksiin? Niistä tuli hauskan "röyhelöiset" vaikka videolla ei näyttänyt, että kauheasti olisit tyllaa heiluttanut. Mukavia tanssiaisia!
VastaaPoistaKäytin wiltonin 1M tyllaa, siinä on hieman syvemmät urat, kuin tavallisessa tähtityllassa. Pursotusjälki on kyllä hauskan näköinen, ja tosiaan tarpeeksi voimakkaasti kun pursottaa, niin siitä tulee tuollainen kiharainen jälki! :)
PoistaIhanan herkkupommin näkösiä! Video oli tooosi hyvä ja tuli iha nälkä :-D söpöjä <3
VastaaPoista- noora
Kiva kuulla!! Haha, nää oli kyl hyviä! :)
PoistaOnpas herkullisen näkösiä <3 :) Vaikuttaa tosi helpolta, ihan pakko kokeilla näitäkin! Ja tuo video on tosi hieno :)
VastaaPoistaNämä olivat kyllä helpot ja nopeat valmistaa! Kannattaa kokeilla! :)
PoistaIhanan näkösiä!! :) kokeilen varmasti näitä joskus :P
VastaaPoistaKiitos!! Kannattaa kokeilla!! :)
PoistaLaitoin tämän kommentin jo aiempaan macarons postaukseesi, mutta päätin lisätä sen vielä tähän, jotta varmasti huomaisit :) :
VastaaPoistaMoi Hanna,
tarvitsisin kipeästi apuasi !
Olen tehnyt nyt 3 kertaa macaronsseja mutta jokaisella kerralla joku on mennyt pahasti vikaan ja lopputulos on näyttänyt aina mitä merkillisimmältä. Eilen kuitenkin leivottuani kävi niin oudosti että tarvitsisin pikaisesti tietoa mikä meni pieleen koska enhän muuten voi korjata virhettäni :( Eilen siis taikinan koostumus tuntui todella hyvältä ja kaikki tuntui menevän valkuaisvaahtoa myöten erinomaisesti. Pintaan tuli "kalvo" ennen uuniin menoa ja macaronssit näyttivät kaikin puolin hienoilta. Uunissakin kaikki meni aluksi hyvin! reunoille tuli kaunis pitsireunus :) mutta sitten... katsoin seuraavan kerran uuniin ja pitsikuvio oli levinnyt yli sentin joka puolelle! täyte oli ikään kuin lähtenyt kovan kuore alta ja levinnyt reunoille niin että ne jopa liittyivät toisiinsa pellillä :/ uunista otettuani macaronssiejen kuoret olivat onttoja ja kaikki taikina ikäänkuin siinä pitsireunana :D Tiedän että olet kokenut leipoja mutta osaatko sanoa mikä tässä olisi voinut mennä pieleen? Me ajattelimme että mönkään olisi voinut mennä se kun unohdimme kopauttaa peltiä ennen uuniin menoa :( voiko nämä maagiset sinunkin neuvomasi kopautusten puuttumiset olla tällä kertaan koituneet muuten niin kauniiden macaronssejen kohtaloksi? se olisi helpottavaa sillä silloin voisin tietää, että mitä teen toisin ja voisin ensi kerralla olla tarkkaavaisempi :) tarkoitus olisi tehdä näitä kauniita leivoksia isoveljeni ylioppilasjuhliin tänä keväänä :D saa nähdä tuleeko jäämään pelkäksi unelmaksi !
Kiitos jo etukäteen jos vastaat :) !
ystävällisin terveisin,
Anni
Vastasinkin sinulle tuohon macarons postaukseen! :)
PoistaNää on kyllä niin hyvän näkösiä että! Ajattelin tehä näitä huomenna, kai ton fariinisokerin voi korvata tavallisella sokerilla? Ja paljonko arvioisit että näihin menee yhteensä mariannea? Mulla ei vielä oo sellasta konetta millä saisin ne rouheeks, joten täytyy ostaa kaupasta ihan sitä valmista crushia :)
VastaaPoistaVoi korvata tavallisella sokerilla! Crush käy hyvin! Kannattaa mitata rouhe sitten deseihin, jotta sitä tulee oikea määrä:)
Poista