Viime aikoina mulla ei ole jäänyt blogille aikaa juuri ollenkaan, päivitystahti on ollut hidasta ja kommentteihin vastaaminen kestää eikä kuvien laatukaan ole sellaista jota haluaisin... Mutta nyt muut huolet ja kiireet on selätetty, joten postaustahtikin säännöllistyy taas ja aikaa jää enemmän bloggaamiseen!
Nyt hemmottelen teitä juustokakulla. Lähdin tekemään tätä ihan kokeilumielellä, sillä en tiennyt miten keksit käyttäytyisivät juustomassassa ja uunissa. Olen nähnyt Oreoista tehtävän tälläistä samanlaista herkkuja, joten toivoin myös oman keksiversioni onnistuvan! Täyteläisten ja makeiden herkun parhaana kaverina mä rakastin tätä kakkua! Keksejä löytyy niin pohjasta, täytteestä kuin myös pinnalta. Tämän juustokakun salaisuus on sen hidas ja pitkä kypsyminen uunissa vesihauteessa, kakun on myös tärkeää antaa vetäytyä yön yli jääkaapissa ennen tarjoilua!
POHJA (26cm irtopohjavuoka)
300g suklaa-cookieseja
150g voita
JUUSTOKAKKUTÄYTE
300g tuorejuustoa
250g mascarponea
100g maitorahkaa
2dl kuohukermaa
1,5dl sokeria
3 munaa
150g suklaa-cookieseja
100g tummaa suklaata paloina
kourallinen (pakaste)vadelmia
Valmista pohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi tehosekoittimessa tai kaulimen avulla. Sulata voi ja kaada se keksimurujen päälle. Sekoita tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele sitten keksimuruseos tasaisesti vuoan pohjalle. Paista 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte notkistamalla tuorejuustoa, mascarponea ja maitorahkaa hetki kulhossa vispilän avulla. Lisää joukkoon kerma, sokeri ja munat. Sekoita tasaiseksi. Murskaa cookieseja hieman ja lisää ne taikinan joukkoon. Jätä kuitenkin muutama kokonainen cookies kakun pinnalle laitettavaksi. Kaada taikina paistuneen pohjan päälle. Lisää pinnalle cookiet, vadelmat ja suklaapalat.
Vuoraa vuoan ulkopuoli tiiviisti foliolla. Foliota kannattaa laittaa monta kerrosta, jotta vesi ei pääse vuokaan. Aseta vuorattu vuoka sitten pellille tai muuhun sopivaan astiaan. Kaada kiehuvaa vettä pellille vuoan puoleen väliin asti. Paista 160-asteisessa uunissa keskitasolla tunnin verran. Sammuta sitten uuni ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä toisen tunnin verran. Mikäli kakun pinta saa liikaa väriä, voit suojata sitä foliolla tai leivinpaperilla. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi vuoassa. (kakku voi tuntua uunista otettaessa hieman hyllyvältä). Älä irrota kakkua vuoasta jäähtymisen aikana! Siirrä jäähtynyt kakku vähintään 8 tunniksi jääkaappiin. Irrota valmis kakku veitsen avulla varovasti vuoan reunoilta. Herkuttele!
Voi mikä herkkujen herkku!! Ohjeessa selkeästi lukee: Testaa ja heti =) Taatusti testaan, nams!
VastaaPoistaHahah!! :D
PoistaNiin herkullisen näköistä<3
VastaaPoistaLämmin kiitos! :)
PoistaTodella herkullisen näköistä! Juuri pari päivää sitten pyörittelin tämän tapaista mielessäni, pitääkin löytää aikaa testata ;)
VastaaPoistaJotain tämän tyyppistä kannattaa todellakin testata! :)
PoistaHerkullista. Voisin kokeilla ilman vesihaudetta, jolloin jätän massasta keksit pois ja lisään sinne vadelmia.
VastaaPoistaVadelmat ovat hyvä lisä taikinan joukkoon! :)
PoistaAivan ihanan näköinen, ihailinkin tätä jo tuossa yksi päivä Instassa ;) Itsekin väsäsin viime viikolla ystäväni ylppäreihin juustokakun mutten ole koskaan vielä tehnyt uuniversiota. Ideoita olisi tosin joka lähtöön ja olen laittanut monen monta ohjetta ylöskin odottamaan kokeilua, mutta aina olen silti jostain syystä päätynyt leipomaan jotain muuta. Jospa tämä kauhea vääryys kuitenkin ihan pikapuoliin korjaantuisi ;)
VastaaPoistaOmasta mielestäni uunijuustokakut ovat hieman tuhdimpia kuin hyydytetyt juustokakut, mutta molemmat on kyllä ihan taivaallisen makuisia! :D
PoistaNäyttääpäs todella herkulliselta! Juustokakut on vaan mun lemppareita! Ja vesihauteessa vaan tulee paras lopputulos. Ollaan kokeiltu montaa eri tapaa juustokakkuihin ja se on edelleen toimivin!
VastaaPoistaTää olikin mun eka kerta, kun valmistin juustokakun vesihauteessa. Halusin tarpeeksi alhaisen lämpötilan, jotta pinnalla olevat keksit eivät saa väriä, joten ajattelinkin vesihauteen sopivan tähän loistavasti! Tuota kypsennystapaa aion kyllä käyttää jatkossakin juustokakkujen kanssa! :)
PoistaTämä näyttää kyllä syntisen hyvältä! Taitaa olla ihan pakko kokeilla.
VastaaPoistaSuosittelen lämpimästi! :)
Poistatätä vois kyllä koittaa! oon joskus tehny samantyylisen johon tuli dominoita vaan juustomassan lisäksi. se oli kyllä hyvää :)
VastaaPoistaMä rakastan dominoita! Täytyykin kokeilla, sillä sekin on taatusti hyvää! :)
PoistaKiva kesäkakuksi!
VastaaPoistaTällä hetkellä on maailmalla hyvinkin suosittuja tällaiset yhdistelmät, mutta kakkusi ulkoasu hakkaa ne näkemäni mennen tullen!
Mäkin olen törmännyt tämän tapaisiin juustokakkuihin muuallakin! :) Ja ihana huippua kuulla, että ulkoasu miellyttää :)
PoistaVoi morjens miten herkullisen näköstä! :O :)
VastaaPoistaHihii! :) Tämä myös maistui herkulliselta!
PoistaOli aivan tajuttoman hyvän makusta! Tuoreista vadelmista vielä tehty joten nam! :)
VastaaPoistaTuoreet vadelmat kruunaavat varmasti herkullisen kakun! Kiva, kun jätit kommenttia!
PoistaAivan ihana blogi! Oon lueskellu tosi kauan ja saanu hyviä vinkkejä ja kokeilemisen arvosia reseptejä. Tulee aina sellanen tosi inspiroitunu olo kun sun blogia lukee ja tekee mieli heti kokeilla jotain :)
VastaaPoistaOli ilo lukea kommenttisi! :)
PoistaTätä ajattelin kokeilla tänään kun kuulosti ja näytti niin ihanalta :)
VastaaPoistaEi muuta kuin kauppaan ostamaan aineksia :)
Mahtavaa! Tää on ainakin ihan mun lempparia! ;)
PoistaOnnistu hyvin.Tuli aivan ihanaa! :) Kiitos taas tästäki ihanasta reseptistä.
PoistaNam miten herkullisen ja erilaisen näköinen ohje! Laitetaanko kuohukerma tosiaan vatkaamattomana (olipas vaikea sana) juustojen ja rahkan joukkoon? :)
VastaaPoista