3.8.2014

KESÄINEN BRITAKAKKU

Britakakku kuuluu ehdottomasti kesään! Näyttävän kakun saat kasaamalla kerrosten väliin paljon kermavaahtoa sekä tuoreita marjoja! Kruunaa kesäinen kakku värikkäillä syötävillä kukilla! Britakakku on parhaimmillaan heti tuoreeltaan herkuteltuna, sillä marenki menettää rapeutensa melko nopeasti kakun kokoamisen jälkeen. Tämä herkku maistuu taatusti jokaiselle! 

POHJA (halk. 20cm)
150g voita
1,5dl sokeria
3 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2tl vanilljasokeria
1dl maitoa

MARENKI
3 valkuaista
1,5dl sokeria

TÄYTE
kermavaahtoa vaniljalla ja tomusokerilla maustettuna
tuoreita marjoja

Valmista pohja vaahdottamalla voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Lisää ne vuorotellen taikinan joukkoon maidon kanssa. Vuoraaa kaksi irtopohjavuokaa (halk 20cm) leivinpaperilla tai voitele ja jauhota vuoat hyvin (pohjalle kannattaa kuitenkin laittaa leivinpaperia helpottamaan kypsän kakkupohjan siirtoa). Jaa taikina molempiin vuokiin ja levitä tasaiseksi kerrokseksi vuokien pohjalle. Jätä hetkeksi syrjään ja valmista marenki.

Valmista marenki.  Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen pienissä erissä valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinoiden päälle vuokiin tasaisesti. Paista 175-asteissa uunissa noin 35-45 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja marenki kauniin vaaleanruskea ja rapea. Suojaa tarvittaessa pintaa leivinpaperilla liiallisen tummumisen estämiseksi. Anna valmiiden pohjien jäähtyä.

Kokoa kakku levittämällä toisen jäähtyneen pohjan päälle kermavaahtoa. Lisää kerman päälle tuoreita marjoja. Laita marjojen päälle vielä pari nokaretta kermavaahtoa ja nosta sitten varovasti toinen pohja päälle. Lisää taas kermavaahtoa ja marjoja. Kruunaa kakkuu halutessasi syötävillä kukilla! Kakku on parhaimmillaan heti samana päivänä herkuteltuna!


4 kommenttia:

  1. Nam! Tuoreet marjat on ihan parhaita leivonnassa tähän aikaan vuodesta. Meillä Pikkuserkut keittiössä -blogissa herkuteltiin pariviikkoa sitten mansikalla ;)

    T: Raita, Pikkuserkut keittiössä -blogista.

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköinen kakku :) Saa nähdä mitä kakkuja itse valmistan tytön 5 vuotis syntymäpäiviä kun kakku buffetin oon suunnitellut tekeväni ;)

    VastaaPoista