22.10.2014

HALLOWEENIN SUKLAAJUUSTOKAKKU VAAHTOKARKEILLA

Halloween lähestyy! Meillä kotona on herkuteltu viime päivinä suklaisella juustokakulla. Maitosuklaa maistuu melko miedosti juustokakussa, mutta päälle tuleva tumma suklaaganache vahvistaa suklaan makua. Pintaa koristaa paahdetut vaahtokarkit sekä halloween-aiheiset koristeet. Koristelusta saat halloween-aiheisen hämähäkinseitin, hämähäkkien ja luiden avulla. Hämähäkin seitti on valmistettu sulatetusta salmiakista, muut koristeet ovat sokerimassaa. Juustokakku on hyvä valmistaa päivää enne tarjoilua, jotta se kerkiää kylmettymään ja maustumaan hyvin. Kakku on melko täyttävää, joten pienemmästäkin kakusta riittää monelle herkuttelijalle.









































POHJA (20cm irtopohjavuoka)
280g suklaa-cookieseja
125g voita

JUUSTOKAKKUTÄYTE
200g maitosuklaata 
300g maustamatonta tuorejuustoa
350g mascarponea
1,5dl sokeria
2dl kuohukermaa
3 keltuaista 

SUKLAAGANACHE
100g tummaa suklaata
0,75dl kuohukermaa

KORISTELU
lakritsipatukoita (kick)
vaahtokarkkeja

Valmista pohja. Murskaa keksit hienoksi muruksi tehosekoittimessa tai kaulimen avulla. Sulata voi ja kaada se keksimurujen päälle. Sekoita tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele sitten keksimuruseos tasaisesti vuoan pohjalle. Paista 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Valmista juustokakkutäyte. Sulata maitosuklaa ja jätä jäähtymään. Notkista tuorejuusto ja mascarpone kulhossa tasaiseksi massaksi nuolijaa apuna käyttäen. Lisää sokeri, keltuaiset sekä kuohukerma. Sekoita. Lisää lopuksi sula suklaa sähkövatkaimella nopeasti vatkaten, jotta suklaa sekoittuu hyvin joukkoon. Kaada valmis täyte esipaistetun pohjan päälle. Vuoraa vuoan ulkopuoli tiiviisti foliolla. Foliota kannattaa laittaa monta kerrosta, jotta vesi ei pääse vuokaan. Aseta vuorattu vuoka sitten pellille tai muuhun sopivaan astiaan. Kaada kiehuvaa vettä pellille kakkuvuoan puoleen väliin asti. Paista 160-asteisessa uunissa keskitasolla tunnin verran. Sammuta sitten uuni ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä toisen tunnin verran. Mikäli kakun pinta saa liikaa väriä, voit suojata sitä foliolla tai leivinpaperilla. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi vuoassa. Älä irrota kakkua vuoasta jäähtymisen aikana! Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin kylmettymään yön yli. Irrota valmis kakku veitsen avulla varovasti vuoan reunoilta. 

Valmista suklaaganache. Pilko suklaa pieneksi rouheeksi ja siirrä kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Kaada vähitellen suklaarouheen päälle. Sekoittele tasaiseksi. Anna valmiin ganachen jäähtyä hetken aikaa. Kaada juustokakun pinnalle varovasti jäähtynyttä ganachea. 

Koristelu. Pilko lakritsipatukat pieneksi. Sulata palat varovasti mikrossa tasaiseksi tahnaksi. Pursota löysä tahna leivinpaperin päälle hämähäkinseitiksi. Jätä valmis seitti kovettumaan. Asettele vaahtokarkit ganachen päälle. Puolita halutessasi vaahtokarkit. Käristä vaahtokarkkien pintaa varovasti kaasupolttimen avulla. Nosta kovettunut hämähäkinseitti varovasti lastan avulla vaahtokarkkien päälle. Viimeistele haluamallasi tavalla.






















































11 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta kakulta! :) Ja tosi upeat Halloween koristelut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Halloweeniksi on kiva kehitellä uusi koristeluideoita! :)

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta, nam! Hienot koristelut :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää tosi hyvältä! Meinasin tehdä tätä Halloweenina ja ajattelin kysyä pystyisitkö suurinpiirtein sanoa kuinka monta kick-patukkaa koristeluun menee?

    VastaaPoista
  4. Ihanalta näyttää kakkusi. Kutsui mua yhä uudelleen blogiisi ja tuli pakkomielle tehdä myös tämä kakku. Ainekset vaikuttaa herkulliselta. Kiitos ihanasta blogistasi.

    VastaaPoista
  5. Tää on niin mahtavan näköinen ja ihan varmasti herkullinen! Ihanaa, että et ole käyttänyt sokerimassaa, tuo kick-hämähäkinverkko on loistava idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä on kiva käyttää muutakin kuin sokerimassaa! :) Kiitos kommentistasi!

      Poista