8.12.2015

GLÖGIKAKKU

Kahvikakut kuuluvat ainakin meidän perheen jouluun. Taatelikakun lisäksi leivomme usein jouluksi tätä glögikakkua, jonka resepti on kulkenu suvussamme jo pitkään. Kakku hurmaa vieraat mehevyydellään ja maullaan. Reseptissä on kuivattuja luumuja, mutta ne eivät maistu kakusta kovinkaan voimakkaasti, joten vaikka et olisi luumun ystävä, niin tämä kakku voi maistua silti! Kahvikakut ovat myös kiva lahjaidea, sillä ne voi pakata kauniisti sellofaaniin esimerkiksi kakkupahvin päälle ja jakamalla taikinan kahteen pienempään vuokaan saat samalla kertaa useamman lahjan! Resepti on myös siitä hyvä, että kakun voi leipoa jo pariakin päivää aiemmin, jotta se kerkiää hyvin vetäytymään.



POHJA (rengasvuoka tilavuus noin 1,5 litraa)
225g kuivattuja ja kivettömiä luumuja
3dl punaista glögiä
200g normaalisuolaista voita
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
1rkl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
3,5dl vehnäjauhoja
loraus sitruunamehua

KORISTELU
sulatettua valkosuklaata
marjoja

Valmista pohja. Laita luumut ja glögi kattilaan. Keitä hiljalleen  kansi päällä, jotta neste ei haihdu. Sekoittele pari kertaa. Ota kattila liedeltä, kun luumut ovat pehmenneitä ja hieman hajonneita. Lisää kuutioitu voi ja anna palojen sulaa luumu-glögiseoksen joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella seos tasaiseksi, jotta isoimmat luumunpalaset murskaantuvat. Lisää sähkövatkaimella vatkaten sokeri ja munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon lastalle sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunamehua. Voitele ja korppujauhota huolellisesti rengasvuoka. Siisteimmän lopputuloksen saat sihtaamalla korppujauhon vuokaan! Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kunnes kokeilutikkuun ei jää taikinaa. Suojaa pintaa tarvittaessa leivinpaperilla paiston aikana. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan parin päivän päästä!

Koristele sulatetulla valkosuklaalla ja marjoilla! 






2 kommenttia:

  1. Voi vitsi miten kauniita kuvia olet jälleen ottanut!
    Valoisaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että kuvat ovat onnistuneet! Tykkään pitää leivonnaiset pääosassa ja välttää ns ylimääräistä "lavastusta". Hyvää loppuviikkoa sinulle! :)

      Poista