12.10.2014

TAHMEAT PÄHKINÄPIIRAAT

Sain vähän aikaa sitten maistaa tanskalaisen kondiittorin Mette Blomsterbergin pähkinäpiirakkaa, joka maistui taivaalliselta. Nyt syksyn saapuessa sain inspiraation valmistaa itse omalla reseptilläni pähkinäpiiraita. Näissä piiraissa on vaan jotenkin niin syksyinen fiilis, ainakin omasta mielestäni!  Piirakat on ihan superhelpot valmistaa ja oikeastaan, tämän yksinkertaisemmaksi leipominen ei voi edes mennä.  Siitä huolimatta, että suosin itse valmistettuja pohjia, niin tällä kertaa kuitenkin itsekin menin helpomman kautta ja ostin valmista murotaikinaa. Silloin tällöin on sallittua olla hieman laiska!

6 pientä piirakkaa

POHJA (vuokien halk. 10cm)
400g murotaikinaa (pakaste)

TÄYTE
0,5dl cashewpähkinöitä
0,75dl saksanpähkinöitä
0,5dl kuorettomia ja suolaamattomia pistaasipähkinöitä
0,5dl suolapähkinöitä
0,5dl mantelirouhetta
2rkl rypsiöljyä
1,5dl vaaleaa siirappia
2rkl fariinisokeria

Valmista pohjat. Sulata murotaikina ohjeen mukaan. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla. Ota taikinasta hieman vuokia isompia ympyröitä esimerkiksi lasin avulla ja painele taikinapalaset vuokiin. Pistele haarukalla murotaikinan pohjaan reikiä. Laita leivinpaperipalat pohjien päälle. Lisää sitten esimerkiksi riisinjyviä leivinpaperin päälle estämään pohjien kohoaminen uunissa. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pohjat ovat saaneet hieman väriä. 

Valmista täyte. Pilko cashewpähkinät, saksanpähkinät sekä pistaasipähkinät hieman pienemmäksi. Laita kattilaan rypsiöljy, siirappi sekä fariinisokeri. Lämmitä seosta varovasti liedellä kunnes seoksesta tulee jouksevampaa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon pilkotut pähkinät, suolapähkinät sekä mantelirouhe. Sekoita. Lusikoi täytettä kypsien pohjien päälle. Valuta kattilan pohjalle jäänyt siirappi tasaisesti piirakoiden päälle. Paista 200 asteissa uunissa kunnes siirappiseos alkaa kuplia. Anna piirakoiden jäähtyä ja vetäytyä huoneenlämmössä vähintään kahden tunnin ajan ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti