Tehtiin kerran kotona riisipuuro tummaan puuroriisiin ja sen jälkeen ei ollakaan käytetty mitään muuta riisiä. Mun herkkua ei ole oikeastaan koskaan ollut riisipuuro, mutta tummasta riisistä valmistettuna mä jopa tykkään syödä sitä! En oikein osaa selittää millä tapaa puuron maku eroaa perinteisestä riisipuurosta, mutta maku on jollain tapaa vielä pehmeämpi ja maukkaampi. Ootteko te kokeilleet riisipuurossa tummaa puuroriisiä vai käytettekö mieluummin vaaleaa?
RIISIPUURO NELJÄLLE (resepti riisipaketin kyljestä)
2 dl vettä
2 dl tummaa puuroriisiä
1 litra täysmaitoa
ripaus suolaa
Mittaa vesi ja riisi kattilaan. Anna kiehua pari minuuttia kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Laita kerroskattilaan tai tavalliseen kattilaan maito ja lisää riisit maidon joukkoon. Anna kiehua hiljalleen noin 40 minuutin ajan tai kunnes riisi on pehmeää. Mausta suolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti