17.11.2014

KAKKUTIKKARIT MACARON-KUORILLA


Mitä tehdä epäonnistuneilla macaron-kuorilla? Välillä macaron-leivokset epäonnistuvat syystä tai toisesta johtuen.  Roskiin niitä ei kannata missään nimessä heittää, mikäli maku vain on hyvä! Kuoret voi hyodyntää esimerkiksi kerrosjälkkärissä eli triflessä tai vaikka kakkutikkareissa, kuten minä tein. Ja niin, voihan tähän käyttää myös niitä onnistuneita yksilöitä! Nämä kakkutikkarit kätkevät sisäänsä macaron-kuoria sekä kaakaoista kakkuopohjaa. Macaron-kuoret antavat kivasti lisämakua ja pientä suutuntumaa nopeasti valmistuviin kakkutikkareihin. Koristele valmiit kakkutikkarit haluamallasi tavalla strösseleita, suklaata ja vaikka niitä macaron-kuoria käyttämällä. Tarkoitukseni olikin murustaa macaronseja suklaakuorrutteen päälle kertomaan sisuksesta, mutta en ajatellut kuitenkaan riittävän pitkälle ja käytin kaikki kuoret täytteeseen. Tällä kertaa jouduin tyytymään siis strösseleihin. Kuorrutuksen suklaaseen kannattaa lorauttaa hieman rypsiöljyä, jotta suklaa ohenee hieman. Näin saat suklaakuorrutteesta hieman ohuemman ja tasaisemmin levittyvän.


KAKKUTIKKARIT (noin 15 kpl)
2 kananmunaa 
0,5dl sokeria
0,5dl vehnäjauhoja
0,33dl kaakaojauhetta
0,5tl leivinjauhetta
50g suklaata
150g macaron-kuoria
75g maustamatonta tuorejuustoa

KUORRUTUS
suklaata
rypsiöljyä tai muuta neutraalin makuista ruokaöljyä

Tikkarin tikkuja

Valmista kakkutikkarit. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe sekä leivinjauhe keskenään. Sihtaa muna-sokerivaahdon joukkoon. Kääntele nuolijalla taikina varovasti sekaisin. Vuoraa halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan, Paista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes kokeilutikkuun ei tartu taikinaa. Kippaa kypsä pohja kulhoon jäähtymään. Pohjan jäähtyessä sulata suklaa ja murustele macaron-kuoret pienemmiksi paloiksi. Yhdistä sitten jäähtynyt kakkupohja, sulatettu suklaa, macaron-kuorien palat sekä tuorejuusto. Sekoita/painele käden avulla tasaiseksi massaksi. Mikäli massa vaikuttaa turhan pehmeältä muotoiltavaksi, niin käytä sitä hetki jääkaapissa tai pakastimessa. Muotoile massasta pingispallon kokoisia pyöryköitä (itse tein 30 grammasia). Siirrä pallot puoleksi tunniksi pakastimeen kovettumaan ja kylmettymään. 

Kuorruttaminen. Sulata haluamaasi suklaata. Lisää suklaasulan joukkoon pari lorausta rypsiöljyä. Sekoita hyvin. 

Kokoaminen. Kasta tikun pää suklaasulassa. Työnnä varovasti kohmeinen pallo tikkuun. Dippaa sitten tikkarit suklaaseen. Anna ylimääräisen kuorrutteen valua pois. Aseta tikkarit tikku ylöspäin esimerkiksi strösseleiden päälle kovettumaan. Kuorrutus jähmettyy melko nopeasti kylmän kakkupallon päälle. Herkuttele! 









8 kommenttia:

  1. Onpa tosi kiva idea, ovat varmasti maukkaita. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Macaronssit antoivat kivaa mantelista makua kakkutikkareihin! :)

      Poista
  2. Mahtava idea hyödyntää pilalle menneet macaron kuoret, koska niitä on kyllä syntynyt kerran, jos toisenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää syntyi ihan hetken mielijohteesta, kun ei tehnyt mieli heittää epäonnistuneita kuoria roskiin! :)

      Poista
  3. Ihana Idea! Niitä pilalle menneitä macarons kuoria kyllä syntyy kieltämättä välillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Turha heittää niitä roskiin, sillä niitä on kiva hyödyntää jossain leipomuksessa :)

      Poista
  4. Hauska idea! Osaatko sanoa kuinka taikinassa toimisi rouskuvat (liian tummaksi paistetut) macaron-kuoret? Pehmentyisivätkö taikinassa? Juuri tein italilaisia macaroneja ekaa kertaa, macaronit oli maultaan ja muodoiltaan onnistuneita mutta väri ja paisto.. Luotin liian sokeesti ohjeen paistoaikaan.. Juuri mietin mitä pellilliselle tekisin.. Oisko syömäkelvollisia jääkaapin kautta kotona.. :D Viikonloppuna olis myös siskon synttärit, jossa kakkutikkarit vois maistua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että ne toimivat loistavsti kakkutikkareissa! Ainakin ne antavat makua, vaikka eivät olisi enää sitkeitä/pehmeitä.

      Mikäli kuoret eivät ole pahasti ylikypsiä, voisit kokeilla täyttää macaronssit. Täytteen kosteus voi mehevöittää macaronsseja hieman! :)

      Poista