20.11.2014

SYNTYMÄPÄIVÄKAKKU VIIRILLÄ

Massakuorrutteiset kakut ovat näyttäviä juhlapöydässä. Monet tuntuvat kammoksuvan esimerkiksi sokerimassan ja marsipaanin käyttöä niiden vaativuuden vuoksi. Suosittelen kuitenkin rohkeasti kokeilemaan! Jotta itse kakusta sekä kuorrutuksesta tulee kauniin näköiset on hyvä muistaa pari seikkaa. Kakun kokoamisvaiheessa tulee kiinnittää huomiota, että kakku pysyy suorassa, eikä kerrokset lähde kallistumaan johonkin suuntaan. Täytteiden on oltava tarpeeksi jämäköitä, jotta ne pysyvät hyvin kakkukerrosten välissä paikoillaan. Tomusokerista ja suolattomasta voista valmistettu kreemi toimii eristeenä kakun kosteuden ja kuorrutteen välillä. Kreemi on tärkeää levittää tasaisesti sekä reunoille, että kakun päälle, jotta lopputulos on mahdollisimman sileä ja kaunis. Kuorrutetta ei saa kaulia liian ohueksi, mutta toisaalta sitä ei saa jättää liian paksuksikaan, noin 3 mm paksuus on sopiva! Kaulittu kuorrute on hyvä rullata löysästi kaulimen ympärille jolloin sen saa helposti siirrettyä kakun päälle.

Kakussa on porkkanakakkupohja ja täytteenä valkosuklaista tuorejuustokreemiä. Ohje löytyy täältä.  Kakun kuorrutus sekä ruusu ovat sokerimassaa. Syntymäpäiväsankarin toiveena oli kirkkaan punaiset koristelut sekä onnitteluteksi. Toteutin tekstin viirin muodossa ja tuo viiri tuokin kakkuun kivasti lisää näyttävyyttä!9 kommenttia:

 1. Näyttää ja kuulostaa niin hyvältä!!! :p Minulla ois toivepostaus marengeista, esim. suklaa- tai turkinpippurimarengeista oisi kiva saada postaus :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan jos jossain välissä tekisin marenkeja, kiitos ehdotuksesta!

   Poista
 2. Minullakin olisi toive, jos joskus leipoisit kookos-suklaakakkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä löytyy varmasti monia hyviä kookos-suklaakakun ohjeita, joita voisit kokeilla! :)

   Poista
 3. Mistä noita viirejä saa? Entä tikut? Oko ne ihan tavalliset grillitikut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikut ovat ihan grillitikkuja. Olen itse tehnyt viirin paperista ja narusta.

   Poista
 4. Monelleko hengelle tästä kakusta riittää? :)

  VastaaPoista