21.12.2014

PIPARIMACARON-LEIVOKSET

Näin joulun alla on mukava tuunata hieman leivonnaisia. Tällä kertaa macaron-leivokset saivat koristeekseen pieniä piparkakkuja. Samalla pipari täydentää kivasti jouluisia makuja yhdessä kardemummaisen maitosuklaatäytteen kanssa. Anna täytteet jähmettyä ja jäähtyä jääkaapissa riittävän kauan, jotta sen vaahdottaminen onnistuu. Mikäli sinulla ei ole käytössä pieniä piparimuotteja, niin voit lohkaista isommasta piparista sopivia paloja. Tee halutessasi macaron-kuorista vaikka punaisia tai vihreitä. Itse jätin tällä kertaa macaronssit vaaleiksi, enkä lisännyt näin ollen lainkaan elintarvikeväriä taikinan joukkoon. Ole tarkkana paiston suhteen, sillä vaaleat kuoret saavat helposti pintaan väriä. Vähennä tarvittaessa uunista lämpöä tai suojaa kuoret leivinpaperilla tummumisen estämiseksi.

PIPARIMACARON-LEIVOKSET
yksi annos macaron-kuoria, (ohje täällä)

TÄYTE
1tl kardemummaa
0,75dl kuohukermaa
130g maitosuklaata

KORISTELU
pikeeriä
pipareita

Valmista täyte. Laita kardemumma ja kerma kattilaan. Anna kerman kiehahtaa. Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kaada kuuma kerma siivilän läpi suklaan joukkoon, jotta kardemumman siemenet jäävät siivilään. Sekoittele kunnes suklaa on kokonaan sulanut kerman joukkoon. Laita jääkaappiin kylmettymään. Vaahdota kylmettynyt seos kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Pursota tai levitä veitsen avulla  täytettä macaron-kuorien päälle. Lisää toinen macaron-kuori kanneksi. Limaa pikeerillä pipari valmiin macaron-leivoksen päälle koristeeksi.

4 kommenttia: