18.12.2014

PASSIONHEDELMÄ-VALKOSUKLAAKUPPIKAKUT

Näistä kuppikakuista oli tarkoitus tulla jotain aivan muuta, mutta moninaisten vaiheiden jälkeen päädyin viimein tähän ratkaisuun. Ja onneksi päädyinkin, sillä näistä tuli todella maukkaita! Kuorrutusta ei tarvitse välttämättä pursottaa, sillä saat kuorrutteesta näyttävän levittämällä sen rennosti veitsellä kuppikakkujen päälle, Passionhedelmä kruunaa kuorrutuksen ja raikastaa mukavasti valkosuklaisia kuppikakkuja. Ennen joulua postaan varmaankin pari jouluista herkkureseptiä!




POHJA
100g valkosuklaata
150g huoneenlämpöistä voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
2 1/3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5dl maitoa

KUORRUTUS
2dl vispikermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
130g valkosuklaata

passionhedelmää

Valmista kuppikakut. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jätä jäähtymään. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää sulatettu valkosuklaa joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Aseta muffinssipellin koloihin paperiset muffinssivuoat. Lusikoi taikina vuokiin jättäen hieman kohoamisvaraa. Paista 175 asteessa, noin 20 minuuttia. Kuppikakut saavat jäädä keskeltä hieman kosteiksi. 

Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto. Lisää lopuksi vielä sulatettu valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi. 

Levitä palettiveitsen avulla kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Viimeistele passionhedelmällä.






2 kommenttia:

  1. Tein näitä tänään ja jo se pelkkä taikina oli niin hyvää et oisin voinu syödä vaan sitä! �� Valkosuklaa maistu tässä tosi hyvin ja passionhedelmä siinä päällä raikasti kivasti :) Täytyy ehdottomasti tehä uudelleenki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kuulla, että maistui! Tosiaan, valkosuklaa ja passionhedelmä maistuvat näissä kivasti! :)

      Poista