28.12.2014

FUDGESUKLAALEVY

Heippa! Vaikka massut saattavatkin olla aivan täynnä jouluherkuttelusta, niin tässä tulee kuitenkin vielä yksi makea resepti joulun välipäiviä tai Uutta Vuotta varten. Lisää fudgemassan päälle omia suosikkimakuja, esimerkiksi pipareita, kuivattuja marjoja, karkkeja ja pähkinöitä. Suosittelen käyttämään tummaa suklaata pohjassa, jotta mausta ei tule liian makea. Itse tykkään kuumentaa ensiksi kerman ja glukoosisiirapin, jonka jälkeen lisään seoksen sulan suklaan joukkoon. Tuon kerma ja glukoosisiirapin kuumentamisen voi jättää myös pois ja lisätä ne suoraan sulan suklaan joukkoon ilman kuumentamista. Kuumennuksella varmistat kuitenkin, että ainesten väliset lämpötilaerot eivät ole liian suuret ja näin saat fudgemassasta kauniin tasaista. Valmis fudge on hyvä säilyttää jääkaapissa tiivissä rasiassa.




SUKLAAFUDGE
250g tummaa suklaata
1/4 dl kuohukermaa
1/3 dl glukoosisiirappia

Pipareita
Karkkeja
Pähkinöitä
Kuivattuja marjoja

Valmista suklaafudge. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja laita sulamaan vesihauteeseen (kattilaan vähän vettä ja esim. sopiva metalliastia kattilan päälle). Laita toiseen kattilaan kerma ja glukoosisiirappi. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä sekoitellen, jotta seos hieman lämpenee. Älä kuitenkaan anna seoksen kiehahtaa. Lisää lämmin seos sulan suklaan joukkoon ja sekoittele tasaiseksi. Kaada nopeasti massa leivinpaperin päälle ja levitä se veitsen avulla tasaiseksi levyksi. Lisää piparit, karkit ym. päälle. Ole nopea, sillä  massa jämähtää melko nopeasti. Siirrä jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa valmiista fudgelevystä sopivia paloja ja herkuttele.


























































2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Mistä olet ostanut nuo pikkuiset piparimuotit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen saanut ne lahjaksi, mutta uskoisin niitä löytyvän ihan normaalien piparimuottien vierestä! :)

      Poista