14.2.2015

PIENET VALKOSUKLAAJUUSTOKAKUT

Hyvää ystävänpäivää kaikille teille ihanille! Meillä herkutellaan tänään valkosuklaisilla juustokakkuleivoksilla. Tein pienet juustokakut kauniisiin muffinssivuokiin. Paperiset muffinssivuoat on hyvä laittaa vielä muffinssipellille täytteen hyytymisen ajaksi. Näin varmistat, että paperinen muffinssivuoka ei leviä täytteen hyytymisen aikana. Täyte hyytyy nopeasti pienen kokonsa ansiosta, joten ne ovat nopeasti valmiita. Täyte on ihanan pehmeää ja ehkä jopa hieman moussen tapaista. Mikäli haluat täytteestä jämäkämmän, niin lisää liivatteen määrää. Rahka tuo täytteeseen kivasti raikkautta, joka sopii hyvin valkosuklaan makeuden kanssa. 


noin 8 leivosta 

POHJA
90g kaurakeksejä
40g voita

TÄYTE
2 liivatelehteä 
130g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl vispikermaa
125g maitorahkaa
tomusokeria
3rkl omenamehua

vadelmahilloa


Valmista pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pussissa hienoksi muruksi. Sulata voi ja kaada se keksimurujen päälle. Sekoita tasaiseksi. Aseta paperiset muffinssivuoat muffinssipellille. Lusikoi keksiseosta vuokien pohjille ja painele lusikalla tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. 

Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa, jätä jäähtymään. Notkista tuorejuusto vispilän avulla. Lisää kerma joukkoon ja vispaa kunnes massa on taas jämäkämpää. Lisää sitten rahka ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Makeuta tarvittaessa tomusokerilla. Kuumenna omenamehu. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja lisää lehdet kuuman omenamehun joukkoon. Sekoita kunnes liivatelehdet ovat liuenneet mehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. 

Lusikoi valmis täyte kylmässä olleiden pohjien päälle. Koristele vadelmahillolla. Sydänkoristeet saat tehtyä tiputtamalla pisaroita hillosta ja sen jälkeen vetämällä hammastikulla hillopisaran läpi. Siirrä jääkaappiin, kunnes täyte on hyytynyt. 











8 kommenttia:

  1. Aivan ihanat minijuustokakut!
    Itse leivoin ystävänpäiväksi suklaakuppikakkuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Suklaakuppikakut kuulostaa herkulliselta :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Tuollainen koristelu syntyy todella nopeasti ja on yksinkertaisuudeessaan näyttävä :)

      Poista
  3. Itse oon tehny joskus kauan sitten samantyylisiä, mutta vain sitruunaisia. :D Muuten todella kaunis koristelu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Oi, sitruuna sopii juustokakun kanssa niin loistavasti! :)

      Poista
  4. Kui paljon ite oot käyttäny tomusokeria? :) ooon nii surkee leipoja että tarviin millin tarkat ohjeet aina haha

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvioisin, että tomusokeria olisi hyvä laittaa pari ruokalusikkaa. Valkosuklaa kuitenkin antaa makeutta. Täytettä on hyvä maistella ja jos tuntuu, ettei se ole tarpeeksi makea omasta mielestään, niin silloin tomusokeria kannattaa lisätä vielä :)

      Kivoja leivontahetkiä!

      Poista