26.3.2015

PÄÄSIÄISEN MARENKIPESÄT

Pääsiäinen lähestyy jo kovaa vauhtia. Nämä marenkiset leivonnaiset voit koristella pääsiäisteeman mukaan tai vain hedelmillä ja marjoilla, jolloin leivonnaiset sopivat mihin vuodenaikaan tahansa. Marenki pysyy sisältä ihanan tahmeana ulkokuoren tullessa rapeaksi maissitärkkelyksen ja etikan ansiosta. Marenkipesien täytteenä on sitruunarahkalla maustettua kermaa, joka sopii hyvin marengin makeuden kanssa. Hauskan ruohikon saat aikaan pursottamalla värjättyä valkosuklaagaachea. Suosittelen aloittamaan valkosuklaaganachen valmistuksesta, jotta se ehtiää jähmettyä tarpeeksi pursottamista varten. Nämä herkut ovat ehdottomasti parhaimmillaan samana päivänä nautittuina! 

VALKOSUKLAAGANACHE (ruohikko)
100g valkosuklaata
0,25dl kuohukermaa
vihreää elintarvikeväriä (tomu- tai geeliväri)

MARENKIPESÄT
2 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
1dl sokeria
2tl maissitärkkelystä
1tl etikkaa

TÄYTE
valkosuklaata (et tarvitse paljoa, vain estämään marengin pehmittymisen kermatäytteen vuoksi)

1dl vispikermaa
1dl sitruunarahkaa
sokeria

Hedelmiä/marjoja
Pääsiäiskarkkeja

Aloita valmistamalla valkosuklaaganache, jotta saat sen jähmettymään. Pilko suklaa pieneksi ja laita astiaan kerman kanssa. Kuumenna vesihauteessa tai mikrossa, kunnes suklaa on sulanut. Lisää elintarvikeväriä ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi ganache pursotuspussiin ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Vaahdota valkuaiset ja ripaus suolaa kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeria joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes sokerikiteet ovat sulaneet marenkivaahdon joukkoon. Voit testata tätä hieromalla marenkivaahtoa kahden sormen välissä. Mikäli kiteet tuntuvat, niin jatka vielä vatkaamista. Lisää lopuksi marenkivaahdon joukkoon maissitärkkelys ja etikka. Sekoita nopeasti. Pursota tähtityllalla noin 5cm halkaisijaltaan olevia marenkipesiä pellille. Paista 100 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Tarkkaile, ettei marenki saa väriä. Vähennä tarvittaessa lämpöä tai peitä marengit leivinpaperilla. Anna valmiiden marenkipesien jäähtyä.

Valmista täyte. Sulata valkosuklaa ja jätä jäähtymään. Vahdota kerma ja lisää joukkoon sitruunarahka ja tarvittaessa myös sokeria. Penslaa jäähtyneellä valkosuklaalla marenkipesät sisältä ikään kuin eristeeksi täytteen ja marengin välille. Lusikoi tai pursota sen jälkeen kermatäyte marenkipesiin. 

Ota valkosuklaaganache kylmästä ja leikkaa pieni pala pois pursotuspussin kärjestä. Pursota ruohikkoa kermatäytteen päälle. Pidä ganachea vähän aikaa huoneenlämössä ennen pursottamista, mikäli se on jähmettynyt jääkaapissa liikaa. Koristele pääsiäiskarkeilla. Vaihtoehtoisesti voit koristella marenkipesät raikkailla hedelmillä tai marjoilla. Herkuttele heti!




7 kommenttia:

  1. Ompa herkullisen näköisiä! :)

    VastaaPoista
  2. Oi! Ihanan näkösiä.. tämän tapaista voisi kokeilla, ehkä vadelmatkin sopisi tai punaherukat..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaselmat ja punaherukat sopisivat varmasti makean marenkin kanssa! :)

      Poista
  3. Vautsi miten ihanan näkösiä! :)

    VastaaPoista
  4. Upean näköisiä. Voisitko leipoa jotain hyvin keväistä ja videokin olisi kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti toiveesta! Suunnitelmissa olisi julkaista video ensi viikonloppuna! :)

      Poista