30.8.2015

JÄTTI JÄÄTELÖMACARON-LEIVOKSET

Mun on pitänyt tehdä koko kesän ajan jäätelötäytteisiä jätti macaron-leivoksia, mutta jostain syystä sopivaa rakoa niiden valmistamiseen ei ole löytynyt. Tänään päätin kuitenkin leipoa niitä ja ne todellakin olivat ihan superhyviä <3 Värjäsin puolet taikinasta vaaleanpunaiseksi ja puolet vaaleanvihreäksi, jolloin valmiista leivoksesta tuli kaksivärinen. Taikinan värjääminen kahdella eri värillä ei tietenkään ole välttämätöntä. Näissä jäätelömacaronsseissa on parasta se, että ne voi koota valmiiksi pakastimeen odottamaan. Macaron-kuoret eivät muutu jäätyessään koviksi, vaan ne pysyvät pehmeinä, joten valmiit jäätelötäytteiset leivokset voi syödä suoraan pakastimesta!

Macaron-leivoksia on vaan niin tajuttoman kiva valmistaa. Ehkä itseäni viehättää juuri macaronssien monipuolisuus, sillä vain mielikuvitus on rajana ideoidessa erilaisia maku- ja värivaihtoehtoja. Lisäksi macaron-kuorista voi tehdä minkä kokoisia vain! Yhtenä päivänä päähäni alkoi tulvia kaikenlaisia hauskoja ideoita siitä millaisia macaron-leivoksia haluaisin tehdä lähiaikoina. Tulette näkemään niitä varmasti pian täällä blogissa! MACARON-KUORET noin 10 isoa leivosta (alkuperäinen ohje Pariisilainen macaron-leivos -kirjasta)
100g valkuaista
25g sokeria
geelimäistä tai jauhemaista elintarvikeväriä (vaaleanpunainen ja vaaleanvihreä)
110g mantelijauhetta (kuorituista manteleista)
200g tomusokeria

TÄYTE
noin 1 litra vaniljajäätelöä

Valmista macaron-kuoret siivilöimällä mantelijauhe sekä tomusokeri, ja sekoita ne hyvin keskenään. Siivilöi tarvittaessa useampaan kertaan, jotta saat kaikki kokkareet pois! Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset ja lisää sokeri vaahtoon pienissä erissä. Yhdistä valkuaisvaahto ja mantelijauhe-tomusokeriseos nuolijalla käännellen. Jaa massa kahteen kulhoon ja värjää toinen puoli vaaleanpunaisella ja toinenvaaleanvihreällä. Sekoita tasaisiksi massoiksii. Jos sekoitat liikaa, taikinasta tulee liian löysää, eikä sitä voi enää pelastaa. Mikäli sekoitat liian vähän, macaroneihin jää pursotettaessa huippuja, jotka eivät laskeudu tasaisiksi. Sekoittamalla pystyt siis määrittämään taikinan paksuuden. Testaa taikinan paksuutta laittamalla vähän massaa esim. leivinpaperin päälle. Pintaan pitäisi muodostua kevyt huippu, joka laskeutuu vähitellen sileäksi ja tasaiseksi pinnaksi. 

Laita eriväriset taikinat omiin pursotuspusseihin pyöreän tyllan kanssa. Pursota massasta noin 10cm halkaisijalta olevia ympyröitä leivinpaperin päälle pellille. Kopauta peltiä pari kerta voimakkaasti pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät pois. Anna macaron-kuorien levätä pellillä vähintään vartin verran, joskus jopa tunnin verran. Kuoret ovat levänneet tarpeeksi, kun niiden pintaan on muodostunut kalvo. Kokeile sormella varovasti macaronien pintaan muodostunutta kalvoa, mikäli sormeen ei tartu taikinaa, ne ovat valmiita uuniin.

Paista 140-150 asteisessa uunissa alatasolla, mikäli paistat useamman pellillisen samaan aikaan, voit käyttää kiertoilmaa, tarkista tuolloin oman uunisi oikea lämpötila! Paista macaron-kuoria noin 17-25 minuuttia. Kun kuorien pinta tuntuu kovalta ja ne irtoavat leivinparista, niin valmista on! Nosta valmiit kuoret leivinpaperin kanssa pois kuumalta pelliltä. Anna kuorten jäähtyä, ja irroita ne sen jälkeen varovasti leivinpaperista.

Macaron-kuorien täyttäminen. Leikkaa jäätelö haluamasi paksuisiksi siivuiksi. Ota pyöreällä muotilla tai lasin avulla jäätelösiivuista palasia. Voit yhdistää jämäpaloja yhteen ja leikata niistä lisää kiekkoja. Nostele jäätelökiekot macaron-kuoren päälle. Paina toisen värinen kuori varovasti kanneksi. 

4 kommenttia:

 1. Oi, onpas ihanan näköisiä ja varmasti herkullisia! Täytyykin joku kerta kokeilla näitä :)

  VastaaPoista
 2. Vautsi miten kivan näköisiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäätelö sopii macaron-leivosten väliin erittäin hyvin! Myös kaksiväriset macaron-kuoret tuovat kivaa vaihtelua! :)

   Poista