8.11.2015

PUMPULINPEHMEÄ SUKLAAKAKKU

Kakku on uunista tultuaan oikeasti kuin pumpulin pehmeää. Tämä ei ole ehkä se maailman kaunein, mutta maku on sitäkin parempi! Kermavaahto ja vadelmat täydentävät täyteläisen suklaakakun makua loistavasti ja suosittelenkin, että herkuttelette kakun niiden kanssa! En halunnut kuitenkaan kuorruttaa kakkua kermalla ja vadelmilla, jotta sitä ei tarvitsisi säilyttää jääkaapissa, sillä huoneenlämmössä kuvulla peitettynä kakun pehmeä ja mehukas koostumus säilyy parikin päivää. Tällä kertaa kermavaahto ja vadelmat päätyivätkin siis omaan kulhoon kakun vierelle, jotta jokainen voisi kuorruttaa niillä oman kakkupalansa! Älä säikähdä mikäli kakku painuu uunista oton jälkeen hieman kasaan. Se kuuluu asiaan, kun kakun jättää keskeltä kosteaksi ja meheväksi!


POHJA (rengasvuoka tilavuus noin 1,5 litraa)
125g tummaa suklaata
150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
250g kermaviiliä
2tl vaniljasokeria
1 ¾ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

TARJOILUUN
kermavaahtoa
vadelmia

Valmista pohja. Voitele ja kaakaojauhota hyvin rengasvuoka. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, jätä jäähtymään. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon myös sulatettu suklaa ja kermaviili vatkaimella sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Kääntele nuolijalla taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa, noin 30-40 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna kakun levätä vuoassa vähintään viisi minuuttia ennen kumoamista.

Tarjoile kakku kermavaahdon ja vadelmien kanssa.







4 kommenttia:

  1. Tätä pitää kokeilla. Näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli herkkkua! Jätä ihmeessä kommenttia, kun olet kokeillut tätä :)

      Poista
  2. Ihan täydellisen mehevän näköinen kakku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakun mehevän sisustan salaisuus on paistoaika. Kakku menee kuivaksi mikäli se on uunissa liian kauan! :)

      Poista