6.1.2016

HELPOT TRYFFELIT

Näihin kaakaolta maistuviin tryffeleihin ei tarvitse kuumentaa kermaa tai sulattaa edes suklaata. Nämä valmistuvat hetkessä, sillä kaikki ainekset vain samaan kulhoon ja käsin tai lusikalla sekoittaen massa tasaiseksi. Massan jähmettymistäkään ei tarvitse edes odotella, sillä se on heti valmista käytettäväksi! Tryffelit pysyvät kasassa kermaviilin tai vaihtoehtoisesti maitorahkan ansiosta. Resepti on alunperin Valittujen Palojen Pikku kokki -kirjasta. Pienenä tein näitä usein ja nyt sainkin ajatuksen tehdä näitä uudestaan ja jakaa samalla reseptin teidän kanssa! Nämä helppotekoiset ja pehmeät tryffelit maistuvat takuuvarmasti jokaiselle! Lakritsin makua saat pyörittelemällä pallot lakritsinonparelleissa. Mantelirouheen voisi haltuessaan korvata esimerkiksi kookoshiutaleilla tai vaikka kaurahiutaleilla. 

TRYFFELIT (noin 10kpl)
0,5dl kermaviiliä tai maitorahkaa
0,75dl tomusokeria
0,5dl hyvälaatuista kaakaojauhetta
1dl mantelirouhetta

PINNALLE
nonparelleja ja strösseleitä
kaakaojauhetta
suklaarouhetta

Valmista tryffelit. Sekoita kaikki tryffeleihin tulevat ainekset keskenään käsin tai lusikalla tasaseksi massaksi. Pyöritä massasta palloja.

Viimeistele pallot pyörittelemällä ne esimerkiksi kaakaojauheessa, strösseleissä tai suklaarouheessa. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti