5.2.2017

MUSTAHERUKKA-SUKLAARAAKAKAKKU

Mun kokemukset raakakuista ovat olleet melkoisen vaihtelevia. Olen maistanut erittäin epäonnistuneita kakkuja, sellaisia jotka maistuvat pelkästään kookosöljyltä ja joista jää kookosöljyn rasva pyörimään suuhun pitkäksi aikaa. Sitten on ollut myös niitä erittäin onnistuneita raakakakkuja, joiden ei voisi uskoa olevan edes raakakakkuja, niin maukkaita, silkkisen pehmeitä ja täyteläisiä! 

Kokeilin valmistaa ensimmäistä kertaa itse raakakakkua, en oikein tiennyt mitä odottaa maun ja rakenteiden puolesta, mutta lopputulos olikin yllättävän hyvä. En halunnut kakun olevan liian kookoksinen, joten korvasin osan öljystä vedellä ja psylliumilla. Haluankin kokeilla seuraavan kakun kaakaovoihin, jolloin kookosta ei tarvita lainkaan. 

Kaikkein tärkeintä raakakakun tekemisessä on hyvä blenderi, jolla saa ajattua massan täysin sileäksi. Itse aloitin täytteen valmistamisen tehosekoittimella ja viimeistelin sen vielä sauvasekoittimella, jotta sain täytteestä varmasti sileää. Tässä voi mennä jonkin aikaa, mutta lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoinen. 

Suklaisessa raakakakussa on ohut kerros kirpeää mustaherukkaa ja kaura-taatelipohja. Mustaherukan tilalla toimisi esimerkiksi myös vadelma tai muu raikas marja tasapainoittamaan tuhtia suklaakerrosta. Suklainen maku tulee raakakaakaojauheesta ja kakku saa makeutta vaahterasiirapista. Täällä lähtee seuraavaksi kokeiluun appelsiini-suklaaraakakku! 

Alkuperäinen resepti täältä.

POHJA (halk. 18cm)
3 dl kaurahiutaleita
2 dl meheviä taateleita
ripaus suolaa
(tilkka vettä)

TÄYTE
3 dl yön yli lionneita cashewpähkinöitä
0,75 dl sulaa kookosöljyä
1,75 dl lämmintä vettä
noin 0,5-0,75 dl vaahterasiirappia tai muuta makeutusta
1 tl psylliumia
ripaus suolaa

1 dl survottuja (pakaste)mustaherukkaa
1 dl raakakaakaojauhetta

PINNALLE
marjoja

Valmista pohja. Paahda kaurahiutaleita kevyesti pannulla. Anna jäähtyä. Poista taateleista kivet ja laita tehosekoittimeen yhdessä kaurahiutaleiden ja suolan kanssa. Blendaa tasaiseksi. Tai käytä sauvasekoitinta. Massan ei tarvitse olla aivan sileää. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. 18cm) leivinpaperilla ja taputtele taikina pohjalle. Laita kylmään täytteen valmistuksen ajaksi. 

Valmista täyte. Valuta cashewpähkinät ja laita tehosekoittimeen muiden aineden kanssa lukuunottamatta raakakaakaojauhetta ja  mustaherukoita. Blendaa tasaiseksi massaksi. Tässä voi mennä jonkun aikaa. Käytä halutessasi myös sauvasekoitinta. 

Ota pari ruokalusikallista täytettä toiseen kulhoon ja sekoita siihen survotut mustaherukat. Blendaa sitten raakakaakaojauhe lopun vaalean täytteen kanssa sekaisin. Kaada kaakaotäyte pohjan päälle ja lusikoi sen päälle varovasti vielä mustaherukkatäyte. Pakasta noin tunnin ajan ja säilytä sitten jääkaapissa. Viimeistele kakku marjoilla.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti