14.4.2013

Focaccia

Tänään olisi tarjolla focacciaa. Focaccia on parhaimmillaan heti tuoreeltaan. Focaccian pinnalle voi laittaa ennen uunia esim. halkaistuja kirsikkatomaatteja, oliiveja ja yrttejä. Älä laita taikinaan liikaa jauhoja. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Näin leivästä tulee mehukas ja ilmava. Tein focaccian pikkupellille, pellin koko 40cmx26cm. Jos focacciasta haluaa tehdä normaalin pellin kokoisen, niin taikina on hyvä tehdä puolitoista kertaisena. 


Focaccia
4,5dl vettä
0,5rkl suolaa
1rkl sokeria
7-9dl vehnäjauhoa
1pussi kuivahiivaa
0,75dl rypsiöljyä

Pinnalle
tuoretta rosmariinia
0,5dl oliiviöljyä
0,75dl rypsiöljyä
1rkl sormisuolaa

Kuumenna vesi 42 asteiseksi. Lisää sokeri ja suola. Sekoita kuivahiiva kolmeen desilitraan jauhoja ja lisää vesiseokseen. Sekoita. Laita vedottomaan paikkaan n.15-20 minuutiksi, kunnes seos kuplii. Lisää sitten pienissä erissä jauhoja ja alusta taikina käsin. Taikinassa on sopiva määrä jauhoja, kun se on löysähkö ja pehmeä. (ei siis niin jämäkkä kuin esim. pizza-, tai pullataikina) Lisää vielä rypsiöljy ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille (koko 40cmx26cm). Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. 

Sekoita rypsiöljy, oliiviöljy ja tuore rosmariini keskenään. Kaada se tasaisesti kohonneen taikinan päälle. Painele sormilla kuoppia taikinaan. Ripottele vielä sormisuolaa. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kunnes pinta on saanut kauniin värin ja focaccian pohjaa koputettaessa kuuluu ontto ääni. 




4 kommenttia:

  1. Tulin vastavierailulle kun olit kommentoinut blogissani, kiva! Tutustumisen arvoinen blogi sinulla, oli mukava piipahtaa pikaisesti. Toivottavasti saan linkittää sinut? (tein sen jo!) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kävit blogissani! Tottakai saat linkittää mut :). Mä linkitän kanssa sut!

      Poista
  2. Varmasti hyvää. Toivottavasti saat leipomisesta ammatin, mikäli haluat niin. Kivan näköinen blogi sinulla. Minäkin linkitän sinut. :)

    VastaaPoista