23.6.2013

Rakas Ranskan kakku

Olemme parina kesänä yhdessä tuttava perheemme kanssa  vuokranneet Ranskasta mahtavan huvilan. Tätä kakkua teimme ensimmäisen kerran siellä jälkiruuaksi eräänä iltana ja sille löytyikin paikka heti kaikkien meidän sydämistä. Nimekseen tämä herkku sai Ranskan kakun. Nyt juhannuksena kokoonnuimme taas yhteen tuttava perheemme kanssa ja muistelimme ihania aikoja Ranskassa  sekä unelmoiden sinne paluusta. Tämä rakas Ranskan kakku siivitti meidät taas tunnelmaan, jonka siellä koimme, puuttui vain meren lämmin liplatus ja heinäsirkkojen tunnelmallinen soitto-orkesteri. Ehkä joskus vielä palaamme Ranskaan ja nautimme siellä taas tätä rakasta kakkua... 


 Suklaakakku
6 munaa
ripaus suolaa
4rkl sokeria
300g suklaata
55g mantelijauhetta
0,5dl vahvaa kahvia

Voitele ja jauhota 20 cm vuoka tai irtopohjavuoka. Laita pohjalle halutessasi leivinpaperi, jotta kakku irtoaa paremmin. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita keltuaiset sekä sokeri keskenään, ei tarvitse vatkata. Lisää sitten sulatettu suklaa ja kahvi. Huomioi, että ainekset ovat saman lämpöisiä, kun yhdistät ne! Eli anna kahvin ja suklaan jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Lisää sitten mantelijauhe ja lopuksi valkuaisvaahto. Voit ensin sekoittaa reippaammin noin neljäs osan vaaahdosta, ja kääntele sitten loppu vaahto hellästi joukkoon. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. 

Kakku saa jäädä hieman hyllyväksi ja pehmeäksi keskeltä, sillä jäähtyessään se tiivistyy ja kiinteytyy hieman. Älä siis pelästy, jos kakku painuu keskeltä hieman kasaan uunista oton jälkeen. Tarjoa kuumana tai laita kylmettymään. Pitsikuvio idean olen ottanut Painted By Cakes -blogista. Laita kakun päälle pala pitsinauhaa tai kakkupaperia ja siivilöi tomusokeria päälle. Nosta sitten sapluuna varovasti pois.





18 kommenttia:

  1. Oi, tämä kyllä maistuisi ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä ei tarvitse kauaa pöydässä katsella, kun se on jo syöty. ;)

      Poista
  2. montako annosta noin?ihanan tuntunen ohje!

    VastaaPoista
  3. Hei. Ja onnea. Olet voittanut blogini arvonnassa :). Laittaisitko yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen juhlatar@gmail.com niin laitan pikku palkintoa tulemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jo oli yllätys kun kommenttiasi rupesin lukemaan! En muistanut yhtään, että olin arvontaasi edes osallistunut, voi kuinka ihanaa! :)) Kiitos!

      Poista
  4. Voi kuinka nousee vesi kielelle. Tätä on kyllä pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista
  5. Heipsun! Onpas namin näköinen suklaaherkku! Jäde ja marjat kruunaavat varmasti makuelämyksen :) Haaveilu Ranskasta onnistui varmaan kakun siivittämänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Parin päivän sisällä tulee tuon jäätelön ohje.

      Poista
    2. Jään siis odottelemaan sitä :)

      Poista
  6. Missä vaiheessa noi mantelijauhot kuuluis laittaa taikinaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mantelijauhot lisätään taikinaan ennen valkuaisvaahtoa. :)

      Poista
    2. No, lukeehan se tuolla ohjeessa! Illalla luin moneen kertaan ohjetta enkä vaan nähnyt. Noh, ihan oikeassa kohdassa laitoin. Toivotaan, että kakkuni onnistui ja vieraani pitävät siitä tänään!

      Poista
    3. Toivottavasti kakku oli maistuvaa!

      Poista