12.8.2013

Rippijuhlan suklaakakku

Tein näihin rippijuhliin myös herkullisen suklaakakun. Kakku hupeni juhlapöydästä melkoisella vauhdilla ja vieraat kehuivat kakkua kovasti. Monesti suklaakakut saattavat olla melkoisen tuhtia tavaraa, mutta mielestäni tällä reseptillä tulee kostea ja mehukas kakku.


Suklaakakkupohja (halk. 20cm)
6 munaa
200g tummaa suklaata
150g voita
2dl sokeria
1/2dl kaakaojauhetta
2dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää keltuaiset yksitellen. Lisää myös jäähtynyt suklaa. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vaahdottaen. Lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen suklaaseokseen, älä sekoita liikaa, sillä kuivat aineet lisätään vielä taikinaan.  Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinan joukkoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan halutessasi voit laittaa pohjalle myös palan leivinpaperia. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Suklaatäyte
5dl kuohukermaa
200g tummaa suklaata

Kuumenna kerma ja kaada se pilkotun suklaan joukkoon pienissä erissä. Sekoita tasaiseksi ja laita kylmään vähintään kolmeksi tunniksi. Vaahdota kylmettynyt seos. Mikäli massa tuntuu turhan jäykältä, voit lisätä joukkoon vaahdottamatonta kermaa.

Aprikoosihillo
370g aprikoosisosetta
150g aprikoosimarmeladia tai survottuja säilyke aprikooseja
(sokeria)

Laita ainekset kattilaan ja anna kuplia noin vartin verran. Jäähtyessään seos jämäköityy vielä. Laita valmis hillo kylmään vähintään kolmeksi tunniksi.

Kostutus
n. 2dl maitoa
2tl vaniljasokeria

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja sokeroidulla maidolla. Levitä aprikoosihilloa ja lisää suklaatäytettä. Nosta uusi pohja päälle ja toista sama (säästä hieman suklaatäytettä kuorrutuksen alle). Laita kansipala päälle, muista kostuttaa myös sitä. Peitä kakku kauttaaltaan suklaatäytteellä, jotta pinta on tasainen. Laita kylmään. 

Suklaakuorrute
200g tummaa suklaata  
2dl kuohukermaa
25g voita

Laita kerma ja suklaa kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä tasaiseksi. Lisää voi viimeisenä ja sekoita vielä hyvin, jotta voista ei jää raitoja. Jäähdytä valmis kuorrute huoneenlämpöiseksi. Kaada tai levitä kuorrute kakun päälle. Voit käyttää apuna ritilää johon laitat kakun, jotta ylimääräinen kuorrutus valuu pois. Laita kylmään jähmettymään ja koristele haluamallasi tavalla.






39 kommenttia:

  1. Ei voi muuta kuin ihailla tuota taitoasi! Upea suklaakakku.:)

    VastaaPoista
  2. On niin herkullisen näköinen ja ohjekin vain vahvistaa vaikutelmaa, että otanpa ohjeen talteen. Voisi ollakin hyvä kakku mieheni syntymäpäiväksi talvella :)

    VastaaPoista
  3. Nam, mikä herkullisen näköinen kakku! Täytyykin pistää ohje talteen. Veljeni pojan syntymäpäivät lähestyvät ja hän niin rakastaa suklaakakkuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaakakku on ehdoton ykkönen itselleni ja varmasti kaikille suklaan ystävillekin!

      Poista
  4. Tosi ihanan näköinen kakku ja koristelu on kaunis :) Leikkauskuva olis ollut kiva nähdä, nam! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän seuraavalla kerralla saada sellaisen kuvan otettua :) Nam! :)

      Poista
  5. Kiitos ohjeesta! Menee varmasti kokeiluun viimeistään poikien synttäreille, sen verran hyvältä ja suklaiselta vaikuttaa😊

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköinen kakku! Ja ohje vaikuttaa hyvältä :D Menee leivontalistalle!

    VastaaPoista
  7. vautsi ku ihana kakku! :D Teetkö mun valmistujaisiin tuommosen? ;) Heh, mutta tosiaan teetkö kakkuja tilauksesta tuntemattomille ja vähän kauemmas? Ihana blogi sulla! :)

    Ps. Käy kurkkaan jos kiinnostaa : www.thesugarfantasy.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti en tee kakkuja tilauksesta, mutta ehkä tulevaisuudessa sitten :)

      Poista
  8. Onpa kaunis koristelu tässä kakussa ja aivan varmasti maistuikin ihanalta!

    VastaaPoista
  9. Oi oi, kun ihanan näköinen kakku! Näin suklaan rakastajana maistuisi varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on varmasti maistuva kakku suklaasta pitävälle. :)

      Poista
  10. Tuo suklaakakku on kyllä ihanasti koristeltu! Pitääpä laittaa korvan taakse. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kun pidät koristelustani! Vaihteeksi jotakin erilaista!

      Poista
  11. upea koristelu! mutta mitä nuo pienet punaiset ovat? :)

    VastaaPoista
  12. Mitä suklaata käytät ? Käykö taloussuklaa vai pitääkö olla ihan leivontasuklaata?:) ps. Näyttää ihanalta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin tähän muistaakseni Pandan tummaa suklaata. Tähän toimisi mainosti myös muut suklaat! :)

      Poista
    2. Hyvä homma, kiitos :) itse olen mieltynyt Fazerin taloussuklaaseen :) pitänee kokeilla!

      Poista
  13. Hanna, sulla on aivan upeita kakkuja, tää on ihan mun lemppari, oon tehnyt jo moniin juhliin tätä ja kovasti on kehuttu:) oon miettinyt monta kertaa, että laitan sulle kommenttia, mutta aina jotenkin jäänyt, mutta nyt aattelin, että pitää viestittää eteen päin kehut, jolle ne kuuluvat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa, että jätit viestiä! Niin ihanaa kuulla, että olet tehnyt kakkuani ja se on ollut maistuvaa!

      Poista
  14. Oot tosi mahtava leipuri ja pistät väkisinkin hymyn huulille ja veden kielelle! Sun blogi on ihan sun näkönen eli iloinen ja pirteä! :);)

    VastaaPoista
  15. Hei! Haluaisin tehdä pohjan halkaisijaltaan 26cm vuokaan. Osaisitko vinkata tuosta pohjasta, että millaisella mittasuhteella se kannattaisi tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että puolitoista kertainen ohje voisi riittää. Mikäli haluat korkeamman kakun, voisit tehdä tuon kuuden munan pohjan ja yhdistää neljän munan pohjan joka löytyy täältä: http://www.menaiset.fi/artikkeli/ruoka/reseptit/hanna_lindblomin_valkoinen_suklaakakku
      (eli yhteensä kymmenen munaa)

      Tuo kymmenen munan pohja saattaa olla jopa liikaa, mutta välttämättä kaikkea taikinaa ei tarvitse kaataa vuokaan mikäli siltä näyttää! Mukavia leivontahetkiä! :)

      Poista
  16. Aivan upea kakku, maku varmasti myös! :) sinulla on tosi innostavia leivontaideoita ja niinpä päätin kokeilla tehdä tämän suklaakakkun valmistujaisiini. Muutamia vinkkejä kaipaan :) Oliko käyttämäsi kakkuvuoka normaalikorkuinen? Voiko kakun valmistaa jo edellisenä päivänä? Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoka oli aivan normaalikorkuinen. Halutessasi voit laittaa leivinpaperisuikaleet tuomaan lisäkorkeutta vuokaan. Kakun voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä, näin se kerkiää mehustumaan hyvin! :)

      Poista
  17. Onko ohjeessa käytetty aprikoosisose samaa kuin vauvojen sose?

    VastaaPoista
  18. Onko tuo kakun aprikoosisose vauvansosetta vai mitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri vastasin edelliseen kommenttiinkin, mutta aprikoosisoseena käytin pilttiä!!

      Poista