Oli ilo valmistaa makeat herkut hyvän ystäväni rippijuhliin. Olemme tunteneet toisemme ainakin 13-vuotta, ellei jopa enemmänkin, ja siksi tuntui hienolta saada pyyntö valmistaa kakut. Juhliin tein marsipaanikuorrutteisia kakkuja, yhden suklaakakun sekä macaron-leivoksia. Aloitan marsipaanikakuista ja muut leipomukset päivitän blogiini hieman myöhemmin.
Tein siis kaksi valkoisella marsipaanilla kuorrutettua täytekakkua. Kakussa on vaalea pohja ja täytteenä passionhedelmää ja mansikkaa. Marsipaania eristää ohut kerros sokerikreemiä. Koristeet ovat sokerimassaa.
Kakkupohja (halk. 22cm)
5 munaa
2dl sokeria
1 1/4dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho, vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää siivilöiden joukkoon hellästi sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa, noin 30-45 minuuttia.
Täyte
8 passionhedelmää
8 passionhedelmää
5dl vispikermaa
sokeria
400g tuoreita marjoja (vadelmia ja mansikoita)
Puserra passionhedelmät siivilän läpi, ja laita kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna ja anna kuplia, kunnes seos on kiehunut kasaan ja muuttunut jämäkämmäksi, hieman siirappimaiseksi. Laita jäähtymään. Vaahdota kerma ja lisää jäähtynyt passionseos, sekä tarvittaessa sokeria.
Kostutus
n. 2dl maitoa
n. 2dl maitoa
2tl vaniljasokeria
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta maitoseoksella ja laita passionkermavaahtoa. Lisää päälle tuoreita marjoja. Laita päälle uusi kakkukerros ja toista sama. Muista kostuttaa myös kansi!
Sokerikreemi
150g pehmeää voita
2dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl nestettä (mehua/maitoa)
400g marsipaania
Kuorruta kakku kauttaaltaan tasaiseksi kreemillä. Kauli marsipaani ohueksi levyksi ja siirrä kakun päälle. Tasoita sileäksi ja leikkaa ylimääräinen massa reunoilta pois.
ONNEA KAIKILLE TÄMÄN VUODEN RIPARILAISILLE!
Tass niin ihania kakkuja! Odotan innolla suklaakakun ohjetta :)
VastaaPoistaOi ihana kuulla! Suklaakakun ohje on tulossa ensi viikkoon mennessä :)
PoistaTodella upea ja tyylikäs kokonaisuus, kerrassaan hienot tarjoilut.
VastaaPoistaKiitos paljon!Pöydästä on tulossa vielä laajempaa kuvaa muiden tarjoilujen yhteydessä.
PoistaOnpa varsin ihana asia tuo ystävyys. Varsinkin sellainen mikä kestää monta vuotta. Kakku on kyllä todella kaunis. :)
VastaaPoistaOn ihanaa, kun on ystäviä jotka on tuntenut jo monta vuotta!
PoistaTosi komeat yhteensopivat tarjoilut! :)
VastaaPoistaKiitos kivasta kommentista Marsipaanipossu! :)
PoistaKaunis kattaus todellakin! Hienosti kaikki on suunniteltu yhteen :) Minäkin odotan suklaakakun näkemistä!
VastaaPoistaKIITOS! Suklaakakku on tulossa pian. :)
PoistaIhanan näköisiä herkkuja olet tehnyt! :)
VastaaPoistaKiva kuulla! :)
PoistaIhanan näköisiä herkkuja! :) ja hieno blogi!
VastaaPoistaKäy kurkkaamassa ;) http://makunautintojamaalta.blogspot.fi/
Tottakai käyn katsomassa blogisi! :)
PoistaMoikka hanna! Mitä luulet, voiko tämmöinen vähän kokemattomampikin leipuri tehdä macaronseja? Toivottavasti, koska haluaisin kokeilla! Oot ilopilleri! :D
VastaaPoistaTottakai voi! Ei macaroneja tehdäkseen tarvitse olla ammatilainen, kuka vain voi kokeilla tehdä niitä! Älä kuitenkaan lannistu, jos ei heti ensimmäiseltä yrittämältä onnistu, harjoitus tekee kaikessa mestarin! :)
Poista