9.10.2013

IHANA SUKLAAKAKKU

Eilen oli taas tv:n katselu ilta Koko Suomi leipoo -ohjelman tunnelmissa, kera ihanan suklaakakun ja loistavan seuran! Kakun pohjan ja täytteiden ohjeet löydät täältä, Me Naisten nettisivuilla olevasta reseptistäni. Tällä kertaa kuorrutin kakun täytteenä olevalla suklaavaahdolla, lisäksi valmistin herkullista suklaaganachea viimeistelemään kokonaisuuden. 








37 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Alina! Lukijoiden kommentit piristävät mieltäni kovasti! :)

      Poista
  2. Voi ei miten ihana! Viimeinen pisara oli tuo valuva ganache... slurps miten kaunista katseltavaa ;D
    Tästä kakusta kuten kaikesta mitä olet tehnyt, näkee että oikeilla poluilla olet! Eilen katselin telkkarista sua ja mietein, että sut on tarkoitettu leipomaan tähän maailmaan, olet kyllä niin taitava ja sulta löytyy sitä silmää koristelussa ja kaikessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä tuohon nyt vastaisi, aika huikeita sanoja! Iso kiitos! :) Koko ajan vain vahvistuu tieto siitä itselläni, että tämä on se juttu, mitä isona haluan tehdä :)

      Poista
  3. Aivan ihanan näköinen kakku :)) Suklaa melkein maistuu suussa kuvia katsellessa ja kuppi maitokahvia!

    VastaaPoista
  4. Wau mikä kakku! Olet kyllä mielettömän taitava!
    Ja peukut on pystyssä sinun puolestasi jokaisessa Koko Suomi leipoo -jaksossa! :)

    VastaaPoista
  5. Ihana kakku :) Tuo valuva päällinen suorastaan huutaa nuolaisemaan ennen kuin tipahtaa.. ;) Komppaan Tarua. Olet selvästi luonnonlahjakkuus! Telkkarissakin työskentelyäsi on aina ilo katsella ja odotan jo jännityksellä mikä seuraavalla kerralla tapahtuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Suklaapossu! Tämä oli kyllä hyvää! Seuraavalla kerralla ohjelmassa pikkuleipiä ja korvapuusteja, saas nähdä miten menee... :)

      Poista
  6. Mulla valuu kuola tuota kuvaa katoessa! Oi, milloin katsotaan yhdessä ohjelmaa?! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täytyy kattoo ehottomasti joku jakso yhessä! Mulle käy milloin vaan. :)

      Poista
  7. Nams, onpahan makoisan näköinen kakku. Ai sinäkin olet siinä "Koko Suomi leipoo" - ohjelmassa, pitääkin katsoa seuraava jakso "sillä silmällä" - bongailee sieltä muita leivontablogin pitäjiä. Rohkea olet, minusta ei olis ikinä sellaiseen ohjelmaan. Ei varmaan mihinkään ohjelmaan, mutta tuollainen kilpaileminen olis tosi hermoja raastavaa mulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin kyllä yllätyin, että mihin sitä oikein tuli lähdettyä mukaan, mutta oli mukava kokemus kuitenkin! :)

      Poista
  8. Voi kuinka nousee vesi kielelle. On nimittäin toosiii herkullisen näköinen. =)

    VastaaPoista
  9. Voi, mikä luomus! Suklaaleivonnaiset <3

    VastaaPoista
  10. Olen itsekkin innokas leipuri ja kysyisin että minkä kokoiseen vuokaan teit sulkaakakun? Ja millaiseen:) kiitos jos vastaat, olisi kiva kokeilla tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein kakun 18cm vuokaan. Itse käytin säädettävää reunavuokaa, jolla saa kätevästi tehtyä haluamansa kokoisen kakun. :) Reunavuoassa on siis vain reunat, ja se pannaan uunipellin ja levinpaperin päälle. Irtopohjavuoassa kakku onnistuisi myös hyvin! Uunivuoka on myös yksi vaihtoehto, mutta on tärkeää voidella se ja vuorata leivinpaperilla, jotta kakkupohja irtoaa hyvin kypsänä. :)

      Poista
  11. Hei, olisin kysynyt että tehdäänkö kakku oikeasti ilman leivinjauhetta, kun ohjeessa ei mainita siitä mitään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tähän kakkuun ei leivinjauhetta tarvita. Taikinasta tulee tarpeeksi kuohkea valkuaisvaahdon ansiosta! Kakku kohoaa tasaisesti ja nätisti! :)

      Poista
  12. Hei! Olen 10v ja rakastan leipomista. Kannustan sinua koko suomi leipoo-ohjelmassa!! rakastan leipomista ja parasta siinä on lopputulos ja se kun saa nuolla suklaiset astiat!!:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaisten astioiden nuoleminen on ihan parasta! Leipominen on kivaa!

      Poista
  13. Tykkään itsekkin innokas leipuri ja aion kokeilla :)

    VastaaPoista
  14. Rakastan itsekkin suklaata! :)

    VastaaPoista
  15. Ihana kakku!! <3 Rakastan ittekkin suklaata!

    VastaaPoista
  16. Hei! et mainitse tuossa yhtään mitään mitä kakussasi oli? haluaisin tietää koska olen " suurin fanisi " ja koska haluaisin leipoa tuollaisen kakun :D ( olisin halunnut että voitat koko suomi leipoo ohjelman ) hauskoja leipomis hetkiä toivoo 11 vuotias tyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainitsin tuossa ylhäällä tekstissä linkin kera, että resepti löytyy Me Naisten nettisivuilta. Sinne olen antanut tämän reseptin haastattelun yhteydessä! :)

      Poista
  17. Oi näyttääpä hyvältä :-D yritän leipoa itsekkin :-)
    Rakastan myös suklaata oli se mitä suklaata tahansa

    VastaaPoista
  18. Millä ohjeella teit tuon suklaaganachen ja laitoitko siis kakun väliin kuitenkin tuota suklaavaahtoa vai ainoastaan päälle? Kyllä noita sinun leipomuksia katsellessa kuola vaan valuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli suklaavaahtoa löytyy myös täytteesta ja kuorrutteesta. Tässä suklaaganachen ohje: 2dl kuohukermaa, 250g tummaa suklaata, 1rkl voita. Kuumenna kuohukerma kiehumispisteeseen. Paloittele suklaa ja laita se astiaan. kaada kuuma kerma suklaan päälle pienissä erissä ja sekoittele tasaiseksi. Lisää lopuksi voi ja sekoittele.

      Poista
  19. Kiitos paljon!(: tuntuu nyt niin tyhmältä että... No mutta siis teitkö täytettä kuinka paljon enemmän että riitti kuorruttamiseenkin vai miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni tein täytettä ohjeen mukaisen määrän ja laitoin suurimman osan täytettä kakun väleihin, mutta jätin pienen osan kuorruttamista varten! Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan :)) Aina kannattaa kysyä! :)

      Poista