8.12.2016

LUUKKU 8 - GLUTEENITTOMAT PIPARIT

Gluteenittomien piparien teko onnistuu helposti kotona. Taikina valmistetaan samalla tavalla kuin normi piparitaikina, mutta vehnäjauhot korvataan esim. tattarijauholla, riisijauholla, mantelijauholla tai gluteenittomalla jauhoseoksella. Tähän taikinaan käytin riisijauhoja, mantelijauhoja ja gluteenitonta jauhoseosta. Gluteenittomien pipareiden rakenne on ehkä hieman vielä mureampi, mitä vehnäjauhoon tehtynä, mutta maun puolesta eroa ei juurikaan edes huomaa. Mantelijauho sopii pipareihin ihan älyttömän hyvin ja kokeilinkin itse asiassa lisätä myös vehnäjauholliseen taikinaan mantelijauhoa ja se sopikin taikinaan ihan loistavasti! 

GLUTEENITON PIPARITAIKINA
0,5 dl sokeria
0,5 dl  siirappia
75 g voita
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
kanamuna
1,5 dl mantelijauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
1 dl riisijauhoja
noin 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (tumma jyttejauho) 

Kiehauta kattilassa sokeri, siirappi, voi ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä. Lisää kananmuna jäähtyneesee taikinaan. Sekoita keskenään mantelijauho, ruokasooda, riisijauho sekä gluteeniton jauhoseos ja lisää sitten taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa gluteenitonta jauhoseosta, jos taikina on turhan löysää. Anna taikinan kovettua jääkaapisa seuraavaan päivään.

Leivo taikinasta pipareita ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti