14.12.2013

SYNTTÄRITARJOILUT: KARDEMUMMA-MACARONS

Nam! Voiko parempaa maustetta olla kuin kardemumma? Ihana maitosuklaaganache yhdistettynä rapean pehmeisiin macaron-kuoriin ripauksella kardemummaa! Taivaallista! Kardemumma maistuu näissä kivasti ja tuo mukavaa joulufiilistä!  Nämä macaron-leivokset ovatkin oiva vaihtoehto myös joulupöytään! Voit valmistaa nämä jo hyvissä ajoin pakkaseen odottamaan. Muista ottaa nämä herkut kuitenkin jääkaappiin pehmenemään paria tuntia ennen tarjoilua. Meillä nämä eivät kuitenkaan kerinneet aivan pakkaseen asti, nam ja lurps ;). Macaron-kuorien respeti on se sama vanha tuttu, jota olen käyttänyt aina ennenkin (täältä). Mitäpä mennä muuttamaan hyväksi havaittua ohjetta!


Valmista macaron-kuoret ohjeen mukaan (täältä). Mikäli haluat kuorista vaaleita, älä lisää elintarvikeväriä. Ripottele kardemumma kuorien päälle heti pursottamisen jälkeen, ennen kuin kuoriin on ehtinyt kuivua kalvoa. Vaaleissa macaron-kuorissa pinnan tummuminen näkyy saman tien, joten onkin erityisen tärkeää tarkkailla uunin lämpötilaa. Tarvittaessa voit peittää ne leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.

MAITOSUKLAAGANACHE
1 1/2dl kuohukermaa
170g maitosuklaata
1 rkl voita

Laita kerma ja maitosuklaan palaset kattilaan/vesihauteeseen. Sekoittele, kunnes seos on tasaista. Lisää lopuksi voi. Anna jäähtyä ja jähmettyä hieman. Macaron-kuoret on hyvä täyttää, kun täyte on vielä pehmeää, näin saat macaron-leivoksista kauniin näköisiä!


MUISTAKAA KAIKKI OSALLISTUA KÄYNNISSÄ OLEVIIN ARVONTOIHIN! JÄTTÄMÄLLÄ KOMMENTIN ARVONTAPOSTAUKSEEN (TÄNNE) OLET MUKANA BLOGIARVONNASSA. FACEBOOK-ARVONNASSA JÄTÄ KOMMENTTI FACEBOOK-VIESTIIN (TÄNNE)! UPEITA PALKINTOJA LUVASSA. VOIT OSALLISTUA MOLEMPIIN ARVONTOIHIN!


21 kommenttia:

  1. Nams! Hyvä idea jouluistaa noita ihania herkkuja kardemummalla, pitääkin varmaan itekkin kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä! :) Itsekin joskus muutama kuukausi takaperin tein mausteisia (muistaakseni kardemumma-kaneli-neilikka) macaroneja ja niin mahtavilta kuin ne maistuikin niin ulkonäkö ei mennyt ihan yhtä putkeen :D Nämä näyttävät ihan pikkusen vaan herkullisemmilta.

    VastaaPoista
  3. Näyttää todella herkullisilta, kardemumma on kyllä ihana mauste. <3

    VastaaPoista
  4. Miten olet muuten saanut laitettua tuohon oikeanpuoleiseen sivupalkkiin kuvia ilman otsikoita? Kun yritän laittaa kuvia siihen mutta en voi, koska Bloggerin mielestä siinä pitäisi olla ostikko. >:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan otsikon tilalle tälläisen koodinpätkän: < !-- -- >
      Ainakin itselläni tuo toimii :).

      Poista
    2. Mulla jää tuo koodi näkyviin. :(

      Poista
    3. Kokeile versiota, jossa otat ekan merkin jälkeen (<) ja ennen vikaa merkkiä (>) välilyönnit pois. Jos vieläkään ei onnistu, niin laita vaikka meiliä, koitan antaa sitten lisää neuvoja :)

      Poista
  5. Herkullisen näköisiä! Ajattelin itsekin kokeilla, mutta kerrotko montako leivosta tuosta annoksesta tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeesta tulee noin kaksikymmentä valmista leivosta, eli noin neljäkymmentä kuorta. Täyte riittää hyvin tuohon macaron määrän. :)

      Poista
    2. Heippa, kiitoksia vastauksesta, kysyisin vielä voiko tekemiäsis suklaa-pistaasi leivoksia pakastaa?

      Poista
    3. Tarkoitatko niitä Me Naisten lehdessä olleita täytekeksejä? Ne voi pakastaa oikein mainiosti!

      Poista
    4. Tarkoitan niitä, joita teit ohjelmassa petit four lajitelmassa - suklaa pistaasi :)

      Poista
  6. Kinuski-piparikakku taitaa olla kahvipöydässä jouluna. Herkullisen oloinen

    VastaaPoista
  7. Tein just tällä ohjeella ekaa kertaa macaroneja ja onnistui ihan täydellisesti. Pitänee kokeilla muitakin sun herkullisia reseptejäsi! :)

    http://ellanreseptikirja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee mahtavaa, että onnistu! Käyn katsomassa blogisi! :)

      Poista