9.8.2016

VAAHTOKARKKIVARTAAT GRILLISSÄ

Kesän helpoin jälkkäri on tässä! Grillaaminen on kesässä ihan parasta ja viikonloppuna päätinkin valmistaa helpon grillijälkkärin, nimittäin vaahtokarkkivartaita. Lisäsin vartaisiin myös mansikoita ja hedelmiä, jotka sivelin vaahterasiirapilla. Vaahterasiirappi ei oo pakollinen, mutta siitä tulee kiva lisämaku ja makeus. Nutella tai suklaakastike ym. ois myös täydellistä näiden vartaiden kanssa. 

Grillin on hyvä olla todella kuuma, jolloin vartaat valmistuvat ihan parissa minuutissa. 30 sekunttia per puoli voi riittää jo ruskistamaan vaahtokarkit. Hedelmät ja marjat eivät kerkiä tuolloin myöskään mehustumaan, vaan ennemminkin ne vain lämpenevät ja vaahterasiirappi ruskistuu hieman pintaan :)

TARVITSET
Tuoretta ananasta
Tuoreita mansikoita
Nektariinia
Grillaukseen sopivia vaahtokarkkeja
varrastikkuja

vaahterasiirappia

Kuori ja pilko ananas paloiksi. Palojen on hyvä olla suurinpiirtein samankokoisia vaahtokarkkien kanssa. Poista mansikoista kannat. Pilko nektaarini lohkoiksi.

Laita varrastikkuun vuorotellen hedelmiä, marjoja ja vaahtokarkkeja.

Kuumenna grilli täydelle teholle, laita folio grillin ritilän päälle. Voitele vartaissa olevat hedelmät ja marjat vaahterasiirapilla, laita vartaat sitten grilliin folion päälle. Käännö vaartaat, kun vaahtokarkit ovat saaneet väriä. Tarjoile vartaat heti, kun vaahtokarkit ovat grillaantuneet toiseltakin puolelta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti