8.12.2013

SYNTTÄRITARJOILUT: PORKKANATÄYTEKAKKU

Pöytä on katettu, servetit taiteltu ja aterimet kiilloitettu! Nyt on herkuttelun aika! Valmistin cantuccineja, macaron-leivoksia, suklaa-vadelmakuppikakkuja sekä lime-marenkipiirakkaa unohtamatta jättimäistä kakkua!
a
Sokerimassalla kuorrutetussa kakussa on mehevä porkkanakakkupohja sekä täyteläisen ihanaa valkosuklaakreemiä. Tämä kakku todellakin on hyvää! Kun kaverini kanssa olimme saaneet kuvausurakan päätökseen, meidän oli aika maistella herkkuja. Kaverini tuomio tästä porkkanakakusta toisen lusikallisen jälkeen oli seuraavanlainen, "täähän on parempaa kuin minkään kahvilan!" Muista ottaa kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön, tällöin kakun maut tulevat paremmin esiin ja rakenne on pehmeämpi.



PORKKANAKAKKUPOHJA (yksi kakku, 20cm vuoka)
5 munaa
3dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1,5tl ruokasoodaa
ripaus neilikkaa
ripaus inkivääriä
0,5tl kanelia
ripaus suolaa
500g hienoa porkkanaraastetta
1dl appelsiinimehua
1dl öljyä

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdaten muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää lopuksi porkkanaraaste, öljy sekä appelsiinimehu. Vuoraa irtopohjavuoka tai uunivuoka leivinpaperilla. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Kakku saa jäädä meheväksi sisältä! 

VALKOSUKLAAKREEMI
300g suolatonta voita
250g maustamatonta tuorejuustoa
200g valkosuklaata
puolikkaan appelsiinin mehu

Sulata valkosuklaa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa hyvin. Lisää joukkoon appelsiinimehu pienissä erissä vatkaten. Kaada huoneenlämpöinen sula suklaa joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. 

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta halutessasi kakkupohjia hieman esimerkiksi appelsiinimehulla. Jaa täyte tasaisesti jokaiseen kerrokseen. Halutessasi voit kuorruttaa kakun myös samalla kreemillä. Kreemi toimii myös hyvin eristeenä sokerimassalle tai marsipaanille.


MUISTAKAA KAIKKI OSALLISTUA KÄYNNISSÄ OLEVIIN ARVONTOIHIN! JÄTTÄMÄLLÄ KOMMENTIN EDELLISEEN POSTAUKSEEN (TÄNNE) OLET MUKANA BLOGIARVONNASSA. FACEBOOK-ARVONNASSA JÄTÄ KOMMENTTI FACEBOOK-VIESTIIN (TÄNNE)! UPEITA PALKINTOJA LUVASSA. VOIT OSALLISTUA MOLEMPIIN ARVONTOIHIN!


18 kommenttia:

  1. Mulla tuli näistä kuvista niin mieleen Linda Lomelino http://call-me-cupcake.blogspot.fi/, ja se on todella suuri kehu:D Mahtavia kuvia oot ottanu, ja ihania herkkuja♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau! Toi oli aika hienoo, en olisi koskaan uskonut! Kiitos paljon!

      Poista
  2. Mielettömän kaunis kakku, millä muotilla olet tehnyt kukat:)?

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanat tarjoilut ja paljon olet nähnyt vaivaa! En ole katsonut Koko Suomi Leipoo -ohjelmaa vaan löysin tänne blogiisi ihan muuta kautta mutta täällähän on aivan ihania juttuja ja tulen varmasti seuraamaan blogiasi jatkossa! Onnittelut myös synttäreiden johdosta :)

    Nina (The Girl and the Gift -lahjablogi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä tulla vastavierailulle joku päivä! Kiva, kun jätit kommenttia! :)

      Poista
  4. Aivan uskomattomia kuvia :O Asettelut ja värit ovat niin kohdallaan; pöydällä lojuvat popparit... kunnon retro-jenkki -pillit... vau. Unohtamatta tietysti että kaikki syötävät näyttävät aivan tappoherkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon! Kyllä näitä kuvia ottaessa vierähti hetkijos toinenkin... Halusin saada kuvista oikein houkuttelevan näköisiä, ihan kuin oikeilla synttäreillä olisi. :)

      Poista
  5. Eiks toi sun kakku oo sellanen kakskerroksinen? Että onks noi ainesosien määrät yhteen kakkuun vai riittääkö ne noihin molempiin vai miten? Kuulostaa niin hyvältä et haluisin kokeilla iteki tehä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsinkin ohjeeseen, että resepti on yhteen kakkuun. :)

      Poista
  6. Moi! Osaatko sano missä meni vikaan, kun tein kakun ohjeen mukaisesti, paistoin jopa vähän yliaikaa, mutta silti kakku oli sisältä aivan löysä? Käytin jauhoina gluteenittomia jauhoja, joten voiko se johtua siitä? Olen aiemminkin muuttanut "normaali"reseptin jauhot gluteenittomiksi, eikä tälläistä ole ennen tapahtunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm. Uskoisin, että vika voisi olla jauhoissa. En tiedä miten porkkana reagoi gluteenittomien jauhojen kanssa. Vai täytyisiköhän gluteeenittomia jauhoja laittaa enemmän?

      Poista
  7. Olen kyllä aiemmin leiponut paljon gluteenittomia juttuja niin, että olen vain vaihtanut jauhoja. Täytynee ensi kerralla laittaa vähän enemmän gluteenittomia jauhoja ja kokeilla, jos sitten onnistuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että porkkanasta tuleva mehu kostuttaa kakkua niin paljon, että vehnäjauhot käyttäytyvät erilailla kuin gluteenittoman jauhot. :) Mutta kokeile ensikerralla lisätä jauhojen määrää :)

      Poista