19.12.2013

VIDEO: JOULUISET TÄYTEKEKSIT

Nyt saavat synttäritarjoilut odottaa, nimittäin nyt on luvassa lisää jouluherkkuja. Joku teistä saattaakin muistaa syksyllä ilmestyneessä Me Naiset -lehdessä olleen minun reseptini ihaniin suklaa-pistaasitäytekekseihin. Moni teistä on toivonut joitain helppoja ja nopeita herkkuja jouluksi, tämä resepti on juuri sellainen! Päätinkin valmistaa nämä herkulliset keksit tällä kertaa joulufiiliksellä. Kuoriin valkosuklaata, täytteeseen kanelia ja viimeisen silauksen joulufiilikseen antaa ihana piparimurureunus. Ja täydellinen jouluherkku onkin valmis, niin hyvää! Nämä keksit voi hyvin pakastaa ja ottaa jääkaappiin pehmenemään hieman ennen tarjoilua. Piparimurureunus pehmenee hieman pakkasessa, mutta ainakaan tuo ei itseäni haitannut lainkaan. Nämä voisivat maistua myös suoraan pakkasesta otettuina, sellaisina jäätelökekseinä!

Katso alempaa video, jossa valmistan nämä jouluiset täytekeksit!


KEKSIT (12kpl)
1dl maitoa
220g valkosuklaata
75g voita
1 1/2dl sokeria
4 munaa
3/4dl vehnäjauhoja

Kuumenna maito katilassa ja lisää siihen suklaa. Lisää sitten voi ja sokeri. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista sitä 175 asteessa noin 15 minuuttia. Suojaa pintaa tarvittaessa leivinpaperilla tummumisen estämiseksi. Pohja saa olla hieman pehmeää uunista otettaessa. Mikäli taikinaan nousee kumpuja, voit painella ne tasaisiksi. Ota lämpimästä pohjasta pyöreitä paloja muotin tai juomalasin avulla (halk. noin 6cm). Valmista palojen jäähtyessä täyte.

TÄYTE
250g maustamatonta tuorejuustoa
200g valkosuklaata
1dl kuohukermaa
n. 1/2tl kanelia
murustettua piparia

Vaahdota tuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää jäähtynyt suklaa tuorejuuston joukkoon hyvin vatkaten. Lisää kerma ohuena nauhana vatkaten ja lopuksi kaneli. Pursota tai lusikoi täytettä pohjapalojen päälle. Laita sitten kansipalat  ja pyöräytä reunat piparimurussa. Laita jääkaappiin kylmettymään.





MUISTAKAA KAIKKI OSALLISTUA KÄYNNISSÄ OLEVIIN ARVONTOIHIN! JÄTTÄMÄLLÄ KOMMENTIN ARVONTAPOSTAUKSEEN (TÄNNE) OLET MUKANA BLOGIARVONNASSA. FACEBOOK-ARVONNASSA JÄTÄ KOMMENTTI FACEBOOK-VIESTIIN (TÄNNE).


18 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä :) Pitää kokeilla nyt loman aikana !

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä keksejä, video oli kiva :)

    VastaaPoista
  3. Video oli tosi hyvä, itsekin olen joskus _yrittänyt_ tehdä leivontavideota...:)

    VastaaPoista
  4. Niin täydellinen ja ihastuttava video! :) Nyt mullekin tuli kauhee into tehdä videopostauksia! tai ainakin olisi hauska kokeilla kun en ole ennen testannu :)

    VastaaPoista
  5. Erikoisia keksejä, todella herkullisen oloisia, onko ohje ihan omasta takaa..en oo koskaan nähnyt tuolla tavalla tehtyjä keksejä! Herkullista Joulua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, olen kehittänyt tuon reseptin itse. Hyvää joulua sinulle myös! :)

      Poista
  6. Voi, miten ihastuttava ja jouluhenkinen video! Tee useamminkin videopostauksia :) Nämä keksit menee ehdottomasti kokeiluun, sen verran herkulliselta näyttävät!

    Hyvää joulua! :) -S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilen jatkossakin tehdä joihinkin postauksiin videoita! :)

      Hyvää Joulua!

      Poista
  7. Herkullisen näköisiä keksejä ja todella hieno video. Nämä "hehkuvat" niin ihanasti joulua. =)

    VastaaPoista
  8. Meinasin tehdä näitä aatoksi, niin mitä luulet säilyykö hyvinä jos valmistaa edellisenä päivänä? Vai kannattaisko tehdä vasta aamulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edellisenä päivänä tehdyt säilyvät varmasti hyvinä! :)

      Poista
  9. Ihana tuo vaaka! Lapsuudenkodissani oli samantyyppinen vihreä vaaka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvassa oleva vaaka on myös äitini lapsuudenkodista! :)

      Poista