12.4.2014

FARIINISOKERISET SUKLAADONITSIT UUNISSA

Tämä on viimeinen osa Dansukkerin blogihaastetta. Tehtävä oli valmistaa Dansukkerin fariinisokerista herkkuja vappupöytään. Mulla on ollut jo melkein vuoden verran donitsipelti tuolla kaapissa lojumassa käyttämättömänä. Olen ollut nimittäin hieman epäileväinen tai ehkä jopa todella epäileväinen uunissa valmistettujen donitsien suhteen! En ollut koskaan maistanut kuitenkaan niitä, mutta mielikuvissa näin koko ajan kuivat korput. Kuorruttaessa näitä donitseja olin edelleenkin epäileväinen, mutta palan maistettuani en ollut enää epäileväinen, ne nimittäin olivat hyviä!

Selailin todella paljon erilaisia reseptejä ja monissa ainekset vain sekoitettiin keskenään. Tähän tekotapaan minäkin päädyin ja täytyy kyllä sanoa, että näin niistä tuli ihanan pehmeitä.

DONITSIT (12kpl)
2dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1 kananmuna
0,75dl maitoa
0,5dl rypsiöljyä

KINUSKIKUORRUTE
2dl kuohukermaa
2dl Dansukker Fariinisokeria

KORISTEEKSI
75g cashewpähkinöitä
0,5dl Dansukker Fariinisokeria
sormisuolaa

Valmista taikina sekoittamalla kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda, suola sekä fariinisokeri. Sekoita toisessa kulhossa keskenään muna, maito sekä rypsiöljy sekaisin. Kaada märät aineet kuivien aineiden päälle ja sekoita nuolijalla ainekset tasaiseksi massaksi. Älä sekoita voimakkaasti, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa. Siirrä taikina pursotuspussiin. Voitele 12-koloinen donitsipelti kevyesti voilla. Pursota taikina vuokiin, jätä kuitenkin kohoamisvaraa. Paista 180 asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Älä ylipaista! 

Valmista kuorrute laittamalla kerma ja fariinisokeri kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes seos muuttuu paksummaksi. Halutessasi voit testata kinuskin valmiutta tiputtamalla pari tippaa kuumaa kinuskia kylmään veteen. Jos kinuskitippa säilyttää muotonsa se on valmis. Anna valmiin kinuskin jäähtyä hieman. Dippaa tai levitä kuorrutetta jäähtyneiden donitsien pintaan.

Paahda koristeeksi tulevat pähkinät pannulla. Laita toiseen paistinpannuun fariinisokeri ja sulata se miedolla lämmöllä. Lisää sulan sokerin joukkoon paahdetut pähkinät ja sekoita hieman. Kaada leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä ja jähmettyä. Rouhi kovettunut levy veitsen avulla pienemmiksi paloiksi ja ripottele kuorrutteen päälle. Ripottele vielä muutama sormisuolakide pinnalle viimeistelemään kokonaisuuden.

                                     Fariinisokeri saatu Dansukkerilta ilmaiseksi testituotteena

Muista käydä antamassa äänesi omalle suosikkileivonnaiselle Iloleipurin kilpailussa, täältä. Itse osallistuin Suklaa-vadelma-nougatkakulla!

14 kommenttia:

  1. Nam, näyttävät ihan mielettömän hyviltä! Hauska vaihtoehto perinteisille donitseille, pitää kokeilla itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on mukava tehdä, sillä näiden kanssa ei tarvitse työskennellä kuuman öljyn kanssa! Toki uppopaistetyt donitsit ovat kyllä ihan parhaita, mutta nää on hyvä vaihtoehto :)

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä. Itsekin olen jo pitkään halunnut kokeilla uunissapaistettavia donitseja muttei se ole pellin puutteessa ollut mahdollista :/ Enkä täällä tuppukylässä ole nähnytkään, pöh.

    Mutta namnam kinuskia <3 Mullakin on jo päätetty että tän vuoden vappumunkit saa (ainakin osa) meidän perinteistä poiketen kinuskikuorrutteen :) Slurps.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilaa ihmeessä pelti vaikka nettikaupasta! :) Kinuskiset donitsit on ihania! :)

      Poista
  3. Hei, ei liity tähän postaukseen mutta ajattelin kysyä osaatko auttaa.. :D tein macaron- leivoksia ystäväni kanssa. Niin ennen sitä paistoa pitäisi odottaa, että ne kuorettuu?, mutta meillä ei kuorettunu vaikka lopulta odotettiin tuntikin kuorettumista? Eikä meidän leivoksiin tullut 'pitsireunustakaan', missä voisi olla vika?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaankin vika on ollut taikinassa, tai pursotustapakin voi vaikuttaa pitsireunuksen syntyyn. Mutta, jos macaronit eivät ole saaneet lainkaan kuorta, ennen uunin menoa, niin silloin pitsireunaa ei muodostu! Mulla on käyny joskus samalla tavalla, että macaronit eivät kuoretu, se saattaa johtua siitä, että on liian kostea huoneilma. Muuta neuvoa en osaa antaa.. :)

      Poista
  4. Minulla on samanlainen pelti kaapissa. Yhden kerran olen tainnut testata sitä. Näitä voiskin kokeill, näyttävät ihanilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kokeilet, niin vinkkaa ihmeessä, että mitä pidit! :)

      Poista
  5. Näyttää kyllä niin hyviltä. Itsellä ei tuota donitsipeltiä ja mietinkin onko taikina niin löysää että sitä ei voi paistaa niin että pursottaisi ihan pelille donitsin muotoon ? Tietty, eihän niistä niin hienoja tulisi, mutta maku tärkein :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikina on kyllä sen verran löysää, etten usko pursottamisen pellille onnistuvan :( Voisit kokeilla paistamista esimerkiksi muffinssipellissä! Näin niistä ei tule dinitsin mallisia, mutta maku on varmasti yhtä hyvä! :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Sulle kanssa neuvoksi, kokeile paistaa donitsit muffinssin muotoon muffinssipeltiä apunakäyttäen! Ja halutessasi voithan kovertaa reiän kypsiin kakkusiin, näin niistä saisi hauskasti donitseja! Ja muuten, jos teet muffinssipellillä, muistathan, ettet laita taikinaa liikaa vuokiin :))

      Poista